mini

La Generalitat promou 270 nous habitatges protegits al Maresme

query_builder   24 març 2023 15:37

event_note Nota de premsa

La Generalitat promou 270 nous habitatges protegits al Maresme

  1. Les noves promocions es construiran al Masnou, Palafolls, Pineda de Mar, Teià i Mataró
  2. Tots els habitatges seran de lloguer assequible i formen part del programa del Govern per ampliar el parc de lloguer social de Catalunya
  3. En conjunt, al Maresme el Govern impulsa 566 habitatges protegits, tant a través de la promoció directa com dels ajuts a la promoció


foto
El conseller Fernàndez amb l’alcalde de Palafolls, avui.
{"name":"2023/03/24/15/31/e8f6ac0e-82ad-4f6f-ac04-3dcc7d20d91c.JPG","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":1905756}


El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, acompanyat de la directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Maria Sisternas i Tusell, i la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), Sílvia Grau i Fontanals, ha visitat avui diversos municipis del Maresme on es construiran un total aproximat de 175 nous habitatges protegits de lloguer assequible. Aquestes promocions se sumaran als 96 habitatges que l’INCASÒL té en construcció a la comarca, al Masnou i Mataró.

El conseller s’ha reunit amb els alcaldes del Masnou i Palafolls per parlar de futures promocions d’habitatge social en els seus municipis i ha visitat també els municipis de Pineda de Mar i Teià on ja s’han signat els convenis que permetran a l’INCASÒL la construcció de promocions d’habitatge social de lloguer assequible, que es financen amb els recursos generats per les fiances de lloguer que es dipositen al mateix l’INCASÒL.

Per al titular de Territori, totes aquestes promocions “són un pas més dins de l’estratègia de la Generalitat per incorporar enguany 10.000 pisos al parc de lloguer social de Catalunya, en un mínim de 82 municipis”, a través de diferents línies d’actuació. “És un esforç que haurem d’anar repetint, en aquestes magnituds, any a any a tot el país”, ha avançat Fernàndez, atès que “és una política estructural del país per crear un parc d’habitatge de lloguer social suficient”, per aconseguir que “el dret d’accés a l’habitatge sigui real i efectiu”.

Així, a més de la promoció directa que fa l’INCASÒL, també se’n construiran a través dels ajuts a la promoció que, en el cas del Maresme, permetran assolir uns altres 295 pisos de lloguer assequible. En global, per tant, al Maresme el Govern impulsa 566 nous habitatges protegits.

Impuls a la construcció d’habitatges

La reunió amb l’alcalde de Masnou, Jaume Oliveras i Maristany, s’ha centrat en les necessitats d’habitatge social en el municipi. Actualment, l’INCASÒL està estudiant els tres solars propietat de l’Ajuntament on es podrien construir noves promocions, amb un total de 75 habitatges protegits o dotacionals. Aquests se sumarien als 36 de la promoció de l’Avinguda Joan XXIII, les obres de la qual l’INCASÒL podrà reprendre abans de l’estiu després de dos anys de litigi amb l’empresa que les va abandonar tot just acabar de construir l’estructura.

Posteriorment, el conseller s’ha desplaçat a Palafolls per visitar els terrenys del nou sector residencial que promou l’Ajuntament i on es podran construir 150 habitatges, tant lliures com de lloguer social. El consistori ha desenvolupat aquest nou eixample amb l’objectiu de disposar de parcel·les de titularitat pública on poder construir 75 habitatges protegits. Una d’elles, serà cedida a l’INCASÒL mitjançant un dret de superfície per un termini de 75 anys, per a la construcció d'una promoció d'uns 50 habitatges de lloguer social.

En aquests moments, l’Ajuntament està redactant el projecte de reparcel·lació i d’urbanització i es preveu que, si l’aprova definitivament abans de l’estiu, es podria signar el conveni per la cessió dels terrenys a l’INCASÒL durant el tercer trimestre de l’any. La resta de pisos socials els impulsa el mateix Ajuntament. “Aquestes intervencions ens fa començar a tenir capacitat d’incidència en el municipi” pel que fa a oferir habitatge de lloguer assequible, ha valorat el conseller Fernàndez.

Habitatge protegit en municipis turístics

El conseller també ha visitat els municipis de Pineda de Mar i Teià i s’ha reunit amb els alcaldes respectius, Xavier Amor Martín i Andreu Bosch Rodoreda, per presentar els convenis que s’han signat amb l’INCASÒL i que permetran promoure 50 habitatges de protecció oficial de lloguer. Són municipis on s’ha detectat una reducció de l’oferta i encariment dels preus dels habitatges de lloguer a causa del seu destí com a allotjament turístic.

La promoció d’habitatges de Pineda de Mar estarà situada en el passeig Marítim, en uns terrenys de propietat municipal que se cediran gratuïtament a l’INCASÒL en dret de superfície de 75 anys de durada. L’edifici tindrà un màxim de 32 habitatges en règim de protecció oficial, destinats íntegrament a lloguer assequible, i aparcament a la planta soterrani. La inversió prevista és de 4,3 MEUR (sense IVA).

A Teià, l’Ajuntament disposa d’una parcel·la per construir habitatges amb protecció oficial que cedirà a l’INCASÒL amb un dret de superfície de caràcter gratuït de 75 anys. La promoció estarà situada al passeig de la Riera de Teià i tindrà 18 habitatges destinats íntegrament a lloguer assequible i aparcaments. La inversió prevista és de 2,42 MEUR (sense IVA).

L’INCASÒL serà l’organisme encarregat de construir aquestes noves promocions i l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya definirà, de forma conjunta amb els ajuntaments corresponents, els criteris d’adjudicació dels habitatges, en règim de lloguer. Es preveurà una reserva mínima, en primera adjudicació, del 25% del total dels habitatges per a joves menors de 35 anys.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1905756

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 380147

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined