Acte de Support-Girona

Campuzano: "Acompanyar la transformació i la innovació del tercer sector social és imprescindible"

query_builder   24 març 2023 16:02

event_note Nota de premsa

Campuzano: "Acompanyar la transformació i la innovació del tercer sector social és imprescindible"

El conseller de Drets Socials ha participat en un seminari de la Fundació Support-Girona i en la inauguració d’un centre socio-laboral de la Fundació Astres a Salt


El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha fet avui visita territorial a les comarques gironines. Ha començat el dia a Girona, on ha participat en un acte de la Fundació Support-Girona.

L’entitat gironina va rebre fa poc els premis Zero per dos dels seus projectes. Es tracta d’uns guardons internacionals de gran prestigi que distingeixen bones pràctiques i polítiques innovadores que centren el seu treball en l’aplicació de la Convenció internacional dels drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides.

Debat organitzat per Support-Girona{"name":"2023/03/24/15/54/60a809fc-cc7a-434e-ae8e-aa58472ba039.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":436549}

Es dona la circumstància, a més a més, que Girona és un dels territoris escollits per al desplegament de l’atenció integrada social i sanitària, ja que en projectes com els de Support ja treballen conjuntament professionals dels sistemes social i sanitari amb entitats del tercer sector. L’entitat rep l’ajuda del Departament de Drets Socials, amb la concertació de places i mitjançant el servei de suport a la pròpia llar.

El conseller Campuzano ha participat al diàleg “Per un sistema de serveis socials basats en drets”. En la seva intervenció, ha destacat el desplegament de l’atenció integrada social i sanitària. “És una de les revolucions del nostre estat del benestar per avançar en la modernització dels serveis socials. El Govern activa la seva capacitat d’innovar amb els serveis socials”

El conseller Campuzano participa en el debat de Support Girona{"name":"2023/03/24/15/55/53d84fa0-e2cf-43c3-98bc-ece8d87a1dcc.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":173375}

El conseller també ha assenyalat: “Acompanyar la transformació del tercer sector és imprescindible. Les fundacions com Support Girona evidencien aquesta capacitat d’innovació social. A més, tenen un plus de legitimitat perquè, més enllà de ser proveïdors de serveis a les administracions, impliquen les famílies, persones afectades i tots professionals involucrats. Girona en aquest sentit és un espai referent de societat civil organitzada.”

“El Govern va més enllà de ser prestadors de serveis socials. Volem acompanyar les persones i treballem per crear vincles i compromís en benefici de la ciutadania. Hem de fer possible que les persones tinguin el control de la seva vida, deixar enrere antics paradigmes i aplicar polítiques del segle XXI”, hi ha afegit.

Interior del cenctre sòcio-laboral Can Maikel{"name":"2023/03/24/15/57/ab3ba5ad-fc6c-40e1-ae3b-9580427feeeb.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":486213}

A continuació, el conseller de Drets Socials s’ha desplaçat a Salt per inaugurar Can Maikel, un centre d’atenció sòcio-laboral de la Fundació Astres. Els serveis que ofereix aquest centre estan destinats a l’acompanyament i el suport a persones amb discapacitat intel·lectual perquè tinguin una millor qualitat de vida.


El conseller ha posat l’accent en la importància del dret al treball per a la “dignitat” i la “inclusió” de les persones amb discapacitat i ha lloat la tasca de l’entitat, que fa una tasca d’acompanyament integral. “Sense recursos com aquest seria molt complicat per aquest col·lectiu.”

4  

Imatges

Inerior del centre especial de treball Can Maikel

Inerior del centre especial de treball Can Maikel 561984

DSO_Inauguració_residència_gent_gran_sarrià_de_ter

DSO_Inauguració_residència_gent_gran_sarrià_de_ter 719570

Inauguració del Centre de Recursos Integral de Santa Coloma de Farners

Inauguració del Centre de Recursos Integral de Santa Coloma de Farners 616256

Reunió del conseller amb representants de Support-Girona

Reunió del conseller amb representants de Support-Girona 542570

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined