Infants amb pluridiscapacitat

Drets Socials es compromet a estabilitzar el finançament de la Fundació Nexe i a estendre'n el model

query_builder   25 març 2023 10:33

event_note Nota de premsa

Drets Socials es compromet a estabilitzar el finançament de la Fundació Nexe i a estendre'n el model

  1. El Departament reconeix la gran tasca que desenvolupa l'entitat i l'especificitat del servei, que atén infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich, i la directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, Marta Segura i Bonet, han mantingut una trobada amb famílies i representants del patronat de la Fundació Nexe, que atén infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies.

Davant el neguit expressat per l’entitat per la continuïtat d’algun dels seus serveis –concretament, el Centre d’Atenció Especialitzada Infantil de Barcelona i l’Aula d’Atenció Especialitzada del Baix Llobregat-, els representants de Drets Socials han reiterat el compromís del departament a mantenir-ne el finançament, però a més a més, se li vol donar més estabilitat i, per això, s’estudiarà la incorporació del centre d’atenció especialitzada a la cartera de serveis socials per tal de poder concertar-ne les places.

Des del departament es reconeix la gran tasca que desenvolupa la fundació així com l’especificitat del servei. És per això que Torrens i Segura han traslladat a Nexe la voluntat de crear un model d’atenció als infants amb pluridiscapacitat basat en el que practica la fundació per estendre’l a tot Catalunya, ja que, segons les dades de Salut, aquesta problemàtica afecta prop de 300 infants a tot el país.

Amb aquest objectiu, doncs, es crearan equips de treball conjunts per definir el model.

L’abordatge d’aquesta tasca per part de la Generalitat es farà de manera interdepartamental, treballant conjuntament amb els departaments d’Educació i Salut i introduïnt elements de l’atenció integrada social, educativa i sanitària.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined