DSO - HC Campuzano - inauguració residència Falset

Conseller Campuzano: "Les persones han de poder decidir com i on volen viure, amb els suports i les oportunitats que hem de contribuir a generar"

query_builder   25 març 2023 14:52

event_note Nota de premsa

Conseller Campuzano: "Les persones han de poder decidir com i on volen viure, amb els suports i les oportunitats que hem de contribuir a generar"

El titular de Drets Socials ha inaugurat l’ampliació d’una residència de gent gran a la Selva del Camp i una residència per a persones amb discapacitat a Falset

A la tarda, Campuzano inaugurarà les obres d’ampliació del servei de teràpia ocupacional i residència l’Àngel a Amposta

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat aquest matí el Baix Camp i el Priorat, on ha participat en la inauguració de dos serveis residencials. Ho ha fet acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament a Tarragona, Mònica Alabart i Calvó.

A la Selva del Camp, el conseller ha inaugurat l’ampliació de la residència i centre de dia per a gent gran el Vilar, de titularitat municipal. Actualment, 33 places residencials i les 20 d’atenció diürna reben finançament de Drets Socials, amb una inversió per a 2023 de més d’1.030.000 euros per part del Departament. Amb les obres d’ampliació, que han suposat la construcció d’una segona planta, s’incorporaran una trentena de places residencials.

L’Ajuntament ha presentat el projecte d’ampliació d’aquest equipament a la línia de subvencions del fons Next Generation EU que impulsa Drets Socials. La resolució provisional publicada el febrer inclou les obres d’aquest centre com un dels projectes seleccionats, amb una dotació de 666.700 euros.

El conseller ha valorat la importància d'una residència d'aquestes característiques a la Selva del Camp: "En les polítiques socials del s. XXI hi ha el dret a envellir a casa i això també passa per que els veïns de la Selva del Camp puguin envellir a la residència o al centre de dia del poble i no hagin d'anar a una ciutat més gran, encara que sigui propera". Durant la inauguració, Campuzano ha recordat l'infrafinançament en matèria de dependència per part de l'Estat espanyol i el repte que suposa "l'inici de la jubilació de la generació baby boom, la generació més gran de catalans i catalanes que mai ha existit".

Campuzano s’ha reunit també amb l’alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals Nogués, a l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor del municipi.

Tot seguit Campuzano ha visitat Falset per participar en l’acte d’inauguració de la residència Montsant. Després de fer de la rebuda institucional a l’Ajuntament, el conseller i l’alcalde Carles Brull i Fornt s’han traslladat a la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Montsant.

El nou equipament s’ha construït en un terreny propietat de l’Associació sense ànim de lucre Montsant. Aquesta entitat treballa des de fa prop de tres dècades amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual del Priorat. La construcció i gestió de la residència l’ha assumit la Fundació ASTRES.

Campuzano ha explicat que les 16 places d’aquesta residència reben finançament públic per part del Departament i que la d'aquesta residència és, també, "la història de l'aliança de molta gent. En el món de les persones amb discapacitat el principal motor sempre han estat les famílies que s'organitzen". I ha afegit que "Les persones han de poder decidir com i on volen viure, amb els suports i les oportunitats que hem de contribuir a generar".

Inauguració de l’ampliació del servei de teràpia ocupacional i residència l’Àngel a Amposta

A la tarda, el conseller Campuzano inaugurarà a Amposta el projecte de remodelació del servei de teràpia ocupacional i llar residència l’Àngel, d’APASA. Aquestes obres han permès ampliar en 4 les places residencials d’aquest servei que atén persones amb discapacitat intel·lectual. Avui 16 dels 20 llits reben finançament públic.

El projecte també s’inclou en la resolució provisional de la convocatòria de subvencions del fons Next Generation EU que impulsa Drets Socials. Concretament, el Departament preveu destinar 213.000 euros a aquestes obres de remodelació.

APASA és una associació formada per familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, creada l’any 76 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Per fer-ho possible, l’entitat gestiona diversos serveis com els de teràpia ocupacional, residències, centre d’atenció especialitzada, centre d’educació especial o un club esportiu, entre d’altres.

6  

Imatges

Descoberta placa residència El Vilar la Selva del Camp

Descoberta placa residència El Vilar la Selva del Camp 699603

Interior residència El Vilar la Selva del Camp

Interior residència El Vilar la Selva del Camp 518132

Parlaments inauguració residència El Vilar - La Selva del Camp

Parlaments inauguració residència El Vilar - La Selva del Camp 497172

Inauguració residència Falset

Inauguració residència Falset 905957

Usuaris residència - Falset inauguració

Usuaris residència - Falset inauguració 768455

Parlament inauguració residència - Falset

Parlament inauguració residència - Falset 690485

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined