Moment de la cimera contra la sequera

El Govern impulsarà les mesures treballades a la cimera contra la sequera tot i acabar sense acord

query_builder   31 març 2023 22:01

event_note Nota de premsa

El Govern impulsarà les mesures treballades a la cimera contra la sequera tot i acabar sense acord

  1. L’Executiu lamenta la manca d’acord i afirma que promourà la Taula Nacional de l’Aigua

El Govern ha lamentat que la cimera contra la sequera hagi acabat aquesta tarda sense un acord segellat per tots els grups parlamentaris però ha assegurat que tirarà endavant totes les mesures i accions que fins ara ha definit per donar resposta a la greu situació que es viu a causa de la falta de pluges.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat la reunió amb els grups parlamentaris que ha tingut lloc aquest divendres al Palau de la Generalitat. Durant la cimera, l’Executiu català ha posat sobre la taula el document amb les diverses actuacions que durant els últims dies s’havien acordat amb els grups parlamentaris. L’enrocament, però, d’un dels grups sobre el punt que fa referència al règim sancionador ha fet que l’acord no hagi tirat endavant.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha lamentat que l’entesa no hagi estat possible. Després de ressaltar “la molta i intensa feina” que s’ha fet al llarg d’aquesta setmana, Jordà ha expressat el seu convenciment que “per arribar a grans consensos en temes grans i tan importants com l’aigua fa falta ganes, fa falta empatia i molta generositat. Avui no hem trobat la voluntat suficient”. La consellera ha afirmat que, malgrat que no s’ha tancat un acord, el Govern català tirarà endavant tots els compromisos i accions que s’ha marcat. “Seguirem fent cimeres i tirarem endavant la Taula Nacional de l’Aigua per arribar a aquest pacte”, ha afirmat amb contundència.

1  

Fitxers adjunts

Document proposta Govern contra la sequera

Document proposta Govern contra la sequera
PDF | 583999

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined