HC Campuzano durant la inauguració de la residència La Llar

Campuzano inaugura dues residències per a persones amb discapacitat intel·lectual a Bagà i Calldetenes

query_builder   1 abril 2023 18:20

event_note Nota de premsa

Campuzano inaugura dues residències per a persones amb discapacitat intel·lectual a Bagà i Calldetenes

El titular de Drets Socials ha acompanyat el president Aragonès durant la visita Maria Branyas, la persona més longeva del planeta.


El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha inaugurat aquest dissabte al matí la llar residència El Blat, que dona servei a persones amb discapacitat intel·lectual del Berguedà. Ha estat acompanyat de l’alcalde de Bagà, Joan Oña Folcrà; l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez Rodríguez, i l’alcalde de Gironella, David Font i Simó.

El centre El Blat s’ubica en un antic hotel, a Bagà, on l’entitat Fundació Llar ha previst instal·lar-hi diversos serveis. Les obres d’aquesta primera fase han permès reconvertir les plantes 1 i 2 per instal·lar-hi 3 unitats de convivència de 8 places cadascuna. Per a fer-ho possible, s’han adaptat tres ales d’habitacions cadascuna de les quals compta amb un espai comunitari, dues habitacions dobles i quatre d’individuals. Drets Socials ha previst concerta 14 de les 24 places en aquest servei.

L’entitat la Fundació Llar va néixer el 1972 i, a banda de la residència, gestiona el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Berguedà (CDIAP), l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, el Servei Ocupacional Taller Coloma i el Centre Especial de Treball Taller Coloma, entre d’altres.

Al migdia, Campuzano s’ha traslladat a Calldetenes on ha participat en l’acte d’inauguració de la Residència Sant Tomàs. Ho ha fet acompanyat de l’alcalde del municipi, Marc Verdaguer i Montanyà; el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montse Barniol Carcasona.

La Llar-Residència Sant Tomàs per a persones amb discapacitat intel·lectual es troba situat al mateix edifici on també s’ubiquen, a la planta baixa, els Serveis de Teràpia Ocupacional de l’entitat. En aquest espai, hi ha tallers i obradors on fan productes amb xocolata o encàrrecs d’empreses del territori.

La nova llar disposa de 9 habitacions, 6 d'elles individuals, amb escriptori i espai per desenvolupar les aficions de les persones que hi viuen. Té dos menjadors, que també són sales d'estar per fomentar nuclis de convivència més reduïts i una terrassa molt àmplia. Des del mes de febrer estan ocupades les 12 places concertades d’aquest servei.

Durant la tarda, el conseller ha acompanyat el president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia, en la vista la persona més longeva del planeta, Maria Branyas, que té 116 anys i viu a la residència Santa Maria del Tura a Olot. Abans han visitat la nau de tractament de residus que gestiona l’Associació Diversitat Funcional d’Osona (ADFO), a Vic.

2  

Imatges

HC Campuzano durant la inauguració de la residència La Llar

HC Campuzano durant la inauguració de la residència La Llar 397717

HC Campuzano durant la inauguració de la residència Sant Tomàs

HC Campuzano durant la inauguració de la residència Sant Tomàs 105590

undefined
undefined
undefined
undefined