Departament d’Acció Exterior i Unió Europea

Eva Doya Le Besnerais, delegada del Govern a França

Nascuda a Terrassa l’any 1988. També té la nacionalitat francesa.

És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i Sciences Po Paris. També compta amb un màster en Relacions Internacionals per la Universitat de Warwick que va cursar gràcies a una beca d’excel·lència. Des d’aleshores, Doya ha rebut formacions complementàries i d’especialització d’ESADE, de l’Institut de Relations Internationales et Stratégiques (IRIS), de l’Institut de Nacions Unides per la Formació i la Recerca (UNITAR) i de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), entre d’altres.

Pel que fa a la seva trajectòria professional, Doya ha estat vinculada al Departament d’Acció Exterior i Unió Europea des de l’any 2011, primer com a becària a la Delegació del Govern a França, més tard com a tècnica i coordinadora de la mateixa delegació i, actualment i des de 2019, com a assessora al gabinet de la consellera.

Durant la seva carrera professional, ha estat implicada en la definició de projectes estratègics pel Govern i en la gestió d’equips, i ha exercit responsabilitats de representació institucional, de gestió de projectes i d’organització de campanyes d’informació pública.

Abans d’assumir el càrrec de delegada del Govern a França, Doya era la coordinadora del programa de relacions amb el cos consular acreditat a Barcelona. En el marc de les seves funcions, organitzava jornades de treball per tot el país, implicant-hi altres departaments i entitats, amb l’objectiu de promoure col·laboracions internacionals i presentar als diferents consolats els projectes més capdavanters. A banda de la seva activitat professional al Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, Doya ha treball a l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i al Centre UNESCO de Catalunya (CATESCO).

En l’àmbit acadèmic, Doya ha estat professora associada de l’assignatura Teories de la Democràcia (grau en anglès d’Història, Política i Economia Contemporànies) a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha impartit seminaris i ha moderat taules rodones a la mateixa universitat i a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).

Domina el català, el castellà, l’anglès i el francès.

La Delegació del Govern a França

Es va crear el 2008 i té la seu a París, que comparteix amb quatre altres oficines de la Generalitat: ACCIÓ, l’Agència Catalana de Turisme (ACT), l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull (IRL). La Delegació a França té les funcions de representació institucional del Govern a la República Francesa i de promoció i coordinació de les relacions de col·laboració de la Generalitat amb els organismes internacionals amb seu a París: la UNESCO, l’OCDE i el Consell d’Europa. França és un país prioritari per a l’acció exterior catalana, ja que és el primer soci comercial de Catalunya i el primer país de destí de catalans residents a l’estranger.