El Govern avança en les obres d'infraestructura del regadiu Segarra-Garrigues

El Govern avança en les obres d'infraestructura del regadiu Segarra-Garrigues

query_builder   28 setembre 2010 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern avança en les obres d'infraestructura del regadiu Segarra-Garrigues

   
  • Declara l’expropiació urgent dels terrenys afectats per diferents projectes de les Garrigues
  • Les noves infraestructures permetran en el futur transformar 9.335 hectàrees de secà en superfície de regadiu
 
El Govern ha aprovat avui declarar urgent l’expropiació dels terrenys afectats per fer-hi obres de la xarxa de distribució de regadiu del canal Segarra-Garrigues. L’ocupació urgent permetrà du a terme diverses obres de la xarxa primària a diferents zones de les Garrigues. Així mateix, es declara l'empresa pública Reg Sistema Segarra-Garrigues, SAU, beneficiària de les expropiacions dels projectes.
 
La construcció d’aquestes infraestructures pretén preparar aquestes zones de secà per a la futura arribada del reg, que afectarà una superfície d’unes 9.335 hectàrees. Aquesta superfície abasta els termes municipals de Castelldans, Juneda, les Borges Blanques, Cervià de les Garrigues, Juncosa, el Cogul, l’Albagés, l’Albi, la Pobla de Cérvoles, Puigverd de Lleida, Artesa de Lleida, Aspa, Alcanó, Granyena de les Garrigues, el Soleràs,  la Granadella, i els Torms. Les noves infraestructures respecten les zones ZEPA i els criteris mediambientals demanats per la Comissió Europea.
 
Un dels projectes consisteix en l’execució de les obres de la xarxa primària de distribució a les Borges Blanques, que preveu fer la canonada de connexió amb el canal principal, dues basses reguladores, una estació de bombament per subministrar aigua a dos sectors de la zona, i les canonades de connexió i desguàs entre les basses reguladores i l’estació de bombament d’aigua.
 
Un segon projecte que es durà a terme són les obres de la xarxa primària als termes municipals de Juneda, Cervià de les Garrigues, les Borges Blanques i l’Albi, també a la comarca de les Garrigues. En concret es faran dues basses de regulació i les canonades de conducció entre aquestes i l’estació de bombament.
 
Un dels altres projectes afecta als termes municipals de l’Albagés, el Soleràs, Juncosa, i els Torms i consisteix a construir canonades d’impulsió i una estació de bombament.
 
D’altra banda, hi ha obres previstes als termes municipals de l’Albagés i Castelldans, que consisteixen en la construcció de dues canonades que connectaran amb l’estació de bombament. En aquest cas s’ha arribat a un acord amb tots els titulars dels béns i/o drets afectats d’acord amb l’article 24 de la Llei d’expropiació forçosa, sense la necessitat d’iniciar el procediment d’expropiació pel tràmit d’urgència previst en l’article 52 de la mateixa Llei.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined