L'incendi de la Catalunya Nord arriba a Portbou; els Bombers de la Generalitat hi treballen amb 30 dotacions terrestres

query_builder   16 abril 2023 17:38

event_note Nota de premsa

L'incendi de la Catalunya Nord arriba a Portbou; els Bombers de la Generalitat hi treballen amb 30 dotacions terrestres

  1. ·La tramuntana impedeix els mitjans aeris de treballar-hi,
  2. Segons dades oficials de l’Estat francès, l’incendi ha cremat 550 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments en un incendi forestal a Portbou que ha arribat a primera hora de la tarda de la Catalunya Nord. L’incendi havia començat al matí al bosc de Cervera. Ha avançat empès per la tramuntana i després d’arribar al pic de Sant Joan, ha evolucionat cap al sud, fins al terme municipal de Portbou.

Abans que les flames entressin a l’Alt Empordà, els Bombers de la Generalitat ja havien enviat diversos efectius per col·laborar amb els Pompièrs dels Pirineus Orientals; en total, 25 dotacions terrestres i un parell d’avions de vigilància i atac. Aquests darrers, però, han hagut de retornar a base ja que la tramuntana els ha impedit d’actuar. En aquests moments, ja hi ha 30 dotacions terrestres.

Entre aquests últimes hi ha membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), que al matí ja havien col·laborat amb els Pompièrs nord-catalans executant diverses maniobres amb foc tècnic per ancorar l’incendi al flanc dret de la cua. La Prefectura dels Pirineus Orientals estima que el foc ha afectat 550 hectàrees de vegetació en territori nord-català.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera N-260 està totalment tallada, en els dos sentits de la marxa, a l’alçada de Portbou, entre els quilòmetres 0 i 2.

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INFOCAT i està fent seguiment des del CECAT de l’incendi forestal de Portbou.

S’està en contacte permanent amb l’alcalde del municipi, el qual ha informat que s’han desallotjat preventivament alguns masos propers a Portbou (barri de la muntanya) a causa del fum. El municipi ha habilitat el centre cívic per si cal atendre les persones desallotjades.

Des del migdia també està tallada la connexió ferroviària amb França.

Per la seva banda, l’incendi de la Franja de Ponent que va entrar a Catalunya ahir al vespre, evoluciona favorablement. Està estabilitzat des de les 07.50h d’avui. Els Bombers treballen a la zona amb 34 dotacions terrestres i un helicòpter bombarder, repassant el perímetre de la zona afectada pel foc. Segons el Cos d’Agents Rurals, en territori català el foc ha afectat 138,67 hectàrees; de la Granja d’Escarp i Seròs (Segrià). D’aquestes, 12 d’agrícoles i la resta, forestal.

Cerdanyola del Vallès, 16 d’abril de 2023

17.40 hores

undefined
undefined
undefined
undefined