El conseller Torrent viatja a Alemanya per posicionar Catalunya a la fira més important del món d¿indústria 4.0

El conseller Torrent viatja a Alemanya per posicionar Catalunya a la fira més important del món d'indústria 4.0

query_builder   17 abril 2023 10:12

event_note Nota de premsa

El conseller Torrent viatja a Alemanya per posicionar Catalunya a la fira més important del món d'indústria 4.0

  1. El titular d’Empresa i Treball assisteix avui a la fira Hannover Messe per reunir-se amb multinacionals líders de l’àmbit industrial i reforçar el rol de Catalunya com un dels territoris del sud d’Europa amb més actius en l’àmbit de la indústria 4.0
  2. Posteriorment, el conseller es desplaçarà a Dinamarca per mantenir trobades amb empreses i centres tecnològics que treballen en els àmbits de la digitalització i la sostenibilitat


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, participa avui a Alemanya a la Hannover Messe, la fira més important del món de la indústria 4.0. L’objectiu del viatge és posicionar Catalunya com un dels territoris del sud d’Europa amb més actius en l’àmbit de la indústria 4.0 en un esdeveniment que comptarà amb més de 200.000 visitants i la presència de les principals multinacionals, administracions públiques i centres tecnològic de l’àmbit industrial del món.

Així, Torrent mantindrà diverses reunions amb empreses líders del sector de la indústria 4.0 com SAP, una multinacional líder al món en el camp del disseny de software de gestió empresarial, amb més de 110.000 treballadors i un centenar de centres d’R+D arreu del món. També es reunirà amb directius de Fraunhofer-Gesellschaft, el centre de recerca aplicada més important d’Europa.

Segons el conseller, “Catalunya és un dels motors industrials d’Europa i un dels ecosistemes digitals més desenvolupats del continent, dos actius que combinats amb la generació de talent especialitat i la presència d’infraestructures científico-tècniques clau ens situen com un dels entorns amb més capacitats en l’àmbit de la indústria 4.0”.

Enguany, la Hannover Messe posarà especial accent en la connectivitat i el rol de la indústria per a la neutralitat climàtica. En aquest sentit, la participació en aquest esdeveniment permetrà al conseller Torrent conèixer de primera mà les tendències més actuals en l’àmbit de la manufactura avançada i l’automatització, l’ús de nous recursos energètics com l’hidrogen o la incorporació a la indústria de tecnologies com la intel·ligència artificial, la robòtica o el cloud.

L’aposta de Dinamarca per la digitalització i la sostenibilitat

Amb l’objectiu de reforçar les connexions internacionals de Catalunya en els àmbits de la digitalització i la sostenibilitat, el titular d’Empresa i Treball es desplaçarà demà i dimecres a Dinamarca per reunir-se amb centres tecnològics d’aquest àmbit per explorar noves vies de col·laboració amb Catalunya. En aquest sentit, per exemple, Torrent visitarà i mantindrà trobades a Copenhaguen amb Digital Hub Denmark, l’associació público-privada que impulsa la digitalització al país, o State of Green, que agrupa més de 600 empreses, institucions i investigadors per contribuir a la transició energètica, la gestió de l’aigua, les ciutats verdes i l’economia circular. També es reunirà amb el Danish Technological Institute a la ciutat de Traastrup, el centre tecnològic líder al país en l’àmbit de la transició energètica.

Aprofitant la seva estada a Dinamarca, el conseller Torrent mantindrà reunions amb directius de multinacionals com Hempel, dedicada a la fabricació i comercialització de pintura que compta amb un centre d’R+D a Santa Perpètua de Mogoda, o IO Interactive. Aquesta empresa de videojocs va anunciar el desembre passat l’ampliació del seu estudi ubicat a Barcelona amb la creació de 150 nous llocs de treball en els pròxims anys.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

2  

Imatges

La delegada de Hannover Messe Iberia, Maritz Jantzen, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el vicepresident de la Hannover Messe, Christian Pfeiffer.

La delegada de Hannover Messe Iberia, Maritz Jantzen, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el vicepresident de la Hannover Messe, Christian Pfeiffer. 151655

Reunió de treball a la Hannover Messe.

Reunió de treball a la Hannover Messe. 156909

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined