sge

60 promeses de l'esport català gaudeixen d'un dia d'entrenament i convivència al CAR de Sant Cugat gràcies al projecte 'Obrim el CAR'

query_builder   22 abril 2023 14:42

event_note Nota de premsa

60 promeses de l'esport català gaudeixen d'un dia d'entrenament i convivència al CAR de Sant Cugat gràcies al projecte 'Obrim el CAR'

  1. Durant l’activitat de tecnificació, joves esportistes de natació artística i gimnàstica artística femenina han pogut conèixer les instal·lacions del centre i compartir espai amb les seves referents
  2. Anna Caula: “Apostem perquè l’esport arribi a tothom i avui les joves promeses han sentit per un dia el que representa ser un esportista d’elit”
sge{"name":"2023/04/22/14/33/01fbfaeb-dfea-450e-a0fa-038dc561a06e.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":3037481}

El CAR de Sant Cugat ha obert avui les portes a 60 joves esportistes de natació artística i gimnàstica artística femenina de 10 clubs catalans en la primera prova pilot del projecte “Obrim el CAR”. La iniciativa impulsada per Esportcat ha permès que aquestes promeses de l’esport català “hagin conegut el CAR, s’hi hagin pogut entrenar i per un dia hagin viscut la rutina que porta a terme un esportista d’elit i s’hagin sentit com un d’ells”, ha dit la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, durant la visita a la jornada.

“Obrim el CAR” és una activitat de tecnificació creada per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física per a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, escollits pels clubs, per tal que puguin conèixer el centre on es prepara l’elit esportiva catalana i tenir un tastet del que seria entrenar-hi en un futur, al costat dels referents de la seva modalitat.

“Apostem perquè l’esport arribi a tothom i per això obrim espais com el CAR, que no és un punt i final”, ha dit Anna Caula. “Avui el centre d’alt rendiment ha estat un espai de convivència on els joves esportistes han gaudit d’una oportunitat i una experiència úniques de descobrir-hi les instal·lacions, entrenar-s’hi i conviure amb aquest futur il·lusionant”, ha conclòs.

La jornada d’avui, que ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana de Natació (FCN) i la Federació Catalana de Gimnàstica (FCG), ha reunit un grup de natació artística i un de gimnàstica artística femenina. L’activitat ha consistit en un entrenament d’hora i dos quarts i una visita al centre, seguit d’un dinar al menjador del CAR, on han pogut conviure amb els esportistes del CAR presents.

En l’activitat de natació artística, hi han participat 25 nenes i un nen de 4 clubs: CN Kallipollis, CN Sabadell, CN Granollers i CN Mataró, que han pogut millorar el seu nivell amb el tècnics de la FCN i han pogut compartir, fins i tot, una estona d’entrenament amb l’equip estatal que en aquells moments també es trobava treballant al CAR sota les ordres de la seleccionadora Mayuko Fujiki, a banda de veure’n una exhibició.

Pel que fa a gimnàstica artística femenina, 30 gimnastes de 6 clubs (CG Olesa, Anoia CG, CE Tagym Vallirana, AE Dinasty, Club Tennis Sabadell, GA Santa Coloma), acompanyades per tècnics de cada club, han pogut fer diverses activitats a la sala de gimnàstica del CAR, el mateix espai on a pocs metres s’entrenava l’equip de tecnificació del propi centre i altres gimnastes masculins d’alt nivell.

Durant la visita, Anna Caula ha pogut conversar amb les noies i els nois de cada modalitat, que han mostrat la seva il·lusió de poder entrenar en el centre d’alt rendiment català, una referència mundial. L’han acompanyat el director del CAR, Ramon Terrassa, i els presidents de les dues federacions col·laboradores, Ramon Bosch (FCN) i Xavier March (FCG).

Amb la col·laboració de les mateixes federacions, el proper 6 de maig tindrà lloc la segona part d’aquesta prova pilot al CAR, que rebrà un altre grup de natació artística i un grup de gimnàstica artística masculina. Esportcat preveu repetir aquest projecte en el futur amb altres disciplines esportives.

4  

Imatges

Fotografia del grup de gimnàstica artística (Autor: Jordi Garcia)

Fotografia del grup de gimnàstica artística (Autor: Jordi Garcia) 4120606

Fotografia del grup de natació artística (Autor: Jordi Garcia)

Fotografia del grup de natació artística (Autor: Jordi Garcia) 6149945

Entrenament de les nedadores amb l'equip estatal (Autor: FC Natació)

Entrenament de les nedadores amb l'equip estatal (Autor: FC Natació) 579798

Fotografia de l'entrenament de gimnàstica artística (Autor: Jordi Garcia)

Fotografia de l'entrenament de gimnàstica artística (Autor: Jordi Garcia) 3023795

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined