laboratori

El Govern aprova invertir 2 milions d'euros per facilitar l'aplicació pràctica de projectes innovadors en salut

query_builder   25 abril 2023 13:29

event_note Nota de premsa

El Govern aprova invertir 2 milions d'euros per facilitar l'aplicació pràctica de projectes innovadors en salut

·La partida es destinarà a la convocatòria de subvencions 2023-2024 del Pla estratègic de recerca i innovació en salut per realitzar proves de validació en projectes d’innovadors de l’àmbit de la salut

El Govern ha aprovat les despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament de Salut, per un import total de 2.000.000 d’euros, per atendre la convocatòria del període 2023-2024 per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per al finançament de proves de validació en el marc del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS 2022-2027). Es tracta de l’Acord de Govern mitjançant el qual s’autoritza el Departament de Salut a realitzar despeses amb càrrec als pressupostos dels exercicis 2023, 2024 i 2025, per atendre la convocatòria 2023-2024 de subvencions del PERIS vigent.

Els projectes subvencionats s’han d’executar en el termini d’un any i l’ajut s’ha de destinar exclusivament a la realització de proves de validació en projectes innovadors de l’àmbit de la salut que es trobin en les primeres etapes de desenvolupament precompetitiu, i així facilitar la seva aplicació pràctica.

Les convocatòries d’ajuts per al foment de la recerca i la innovació en salut són un dels instruments fonamentals per impulsar i implementar les línies d’actuació i els programes dels PERIS.

Aquesta convocatòria s’emmarca en l’eix estratègic número 6 del PERIS (Promoure un ecosistema d’innovació en l’àmbit de la salut) que té com a finalitat, entre d’altres, donar suport als agents clau de l’ecosistema de recerca i innovació en salut de Catalunya, fomentant-ne la col·laboració sistèmica, transversal i transdisciplinària i millorant la connexió entre el sistema de creació de coneixement i de transferència.

A més, aquesta convocatòria dona resposta al compromís assolit vers el Pacte Nacional d’Indústria, signat el setembre passat, pel qual el Departament de Salut promourà un programa de finançament de proves de concepte en salut per valorar projectes d’R+D+I transformadors i amb un impacte potencial en el sistema sanitari, així com en la millora de la salut de les persones.

Recerca i innovació en salut

Les actuacions del Departament de Salut en matèria de Recerca i Innovació s’emmarquen en el Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2022-2027 (PERIS). Aprovat pel Govern el passat mes de setembre, és un instrument de planificació i coordinació que defineix les línies generals de la recerca i la innovació del Departament de Salut, seguint les prioritats establertes pel Pla de Salut de Catalunya, i amb la coordinació i col·laboració del Departament de Recerca i Universitats. Per a l’elaboració del PERIS es va comptar amb la participació de la comunitat acadèmica i científica, així com de la ciutadania representada pel Consell Consultiu de Pacients de Catalunya.

El PERIS 2022-2027 té com a missió fer de la recerca i la innovació el motor de transformació del sistema de salut a través del desenvolupament del coneixement i la seva integració amb el sistema d’innovació, amb l’objectiu d’aportar solucions als problemes de salut de les persones i afrontar els reptes de futur de la societat.

El PERIS se centra en vuit objectius estratègics, entre els quals destaquen l’impuls i la consolidació de la recerca clínica d’excel·lència; facilitar a la comunitat investigadora la recerca i l’accés a la tecnologia disruptiva; atraure i fidelitzar talent que permeti una recerca i innovació d’alta qualitat, i incentivar la participació dels pacients, la ciència oberta i les bones pràctiques científiques.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined