escola

El Govern recorrerà les cautelars concedides pel TSJC als centres concertats que segreguen l'alumnat per gènere

query_builder   25 abril 2023 13:33

event_note Nota de premsa

El Govern recorrerà les cautelars concedides pel TSJC als centres concertats que segreguen l'alumnat per gènere

·L’Executiu demanarà que es retirin aquestes mesures tan bon punt pugui analitzar la sentència del Tribunal Constitucional que previsiblement avalarà la prohibició de destinar-hi recursos públics

El Govern de la Generalitat demanarà la retirada de les mesures cautelars que va concedir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als centres educatius perquè puguin segregar el seu alumnat per gènere mantenint el concert educatiu. L’Executiu farà aquesta sol·licitud tan bon punt pugui analitzar la sentència en què el Tribunal Constitucional (TC), previsiblement, avalarà jurídicament la llei educativa espanyola (LOMLOE), que inclou, com a disposició addicional, la prohibició de destinar-hi recursos públics. Concretament, el TC (segons la nota informativa publicada) descartarà que “tots els models educatius hagin de percebre ajuts” i que existeixi un “dret subjectiu a la prestació pública”. Ara, l’Executiu català està pendent de la publicació de la sentència, per analitzar-la i plantejar els recursos corresponents davant el TSJC.

El Govern considera que ha quedat apuntalada la decisió del Departament d’Educació, el passat març de 2022, de no renovar els concerts educatius de segon cicle d’educació infantil i d’ESO als centres que, previ requeriment, no comuniquessin la seva intenció de deixar de separar l’alumnat per raó de gènere. Dels deu centres que aplicaven aquesta pràctica contrària també a un dels principis rectors de l’educació, segons la Llei d’educació de Catalunya (LEC), vuit van manifestar que l’abandonarien i dos que la mantindrien, per la qual cosa van perdre efectivament el concert. No obstant això, en tots els casos el TSJC va dictaminar mesures cautelars.

Atesa la rellevància d’aquesta decisió, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha informat el Govern de l’històric de mesures que s’han emprès per acabar amb l’escolarització diferenciada i sostinguda amb recursos públics, i també ha traslladat la voluntat de recórrer les cautelars concedides pel TSJC que ho segueixen permetent.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined