1. La sentència, que condemna Serret per desobediència, no és ferma i encara es pot recórrer: “Em defensaré fins on calgui”
  2. Serret reitera que està “centrada” en la feina al capdavant del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea: “No contemplo cap altre camí: estem tornant a posar Catalunya a l’escena internacional”

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha afirmat que continua “centrada” en la feina al capdavant del Departament. “Ens mantindrem tan actius i compromesos com sempre, portant més i millor Catalunya al món, malgrat que ens vulguin anul·lar”, ha reivindicat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li hagi comunicat la seva condemna per desobediència per haver format part del Govern que va organitzar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. “No contemplo cap altre camí: hem fet molta feina en set mesos”, ha assegurat Serret, que ha posat en relleu que “estem tornant a posar Catalunya a l’escena internacional”.

En un comunicat oficial, Serret ha afirmat que es continuarà defensant “fins on faci falta” davant la sentència emesa avui, que no és ferma i es pot recórrer. “Presentaré recurs i continuarem confrontant l’Estat i el sistema judicial, plantant cara a la repressió i explicitant davant dels seus responsables directes que no ens aturaran, al Tribunal Suprem o allà on faci falta”, ha assegurat. Segons la consellera Meritxell Serret, “el conflicte continua i no pararem fins a aconseguir una solució política i democràtica”. En la declaració institucional, Serret s’ha refermat en la voluntat de “reivindicar arreu la democràcia i la plena llibertat de totes les persones represaliades i exiliades”.

En aquest sentit, ha reiterat el seu convenciment que el referèndum de l’1-O “no només no va ser un delicte, sinó que va ser una expressió democràtica massiva que responia a un mandat d’una majoria parlamentària”. “Continuarem treballant per un projecte polític que és legítim”, ha argumentat la consellera en la declaració institucional, en què també ha defensat que “posar urnes no és delicte, ni ara ni el 2017”. “Tenim dret a defensar aquest projecte políticament i a guanyar-lo democràticament, no hi renunciarem mai”, ha reivindicat en el seu discurs.

Enllaç de descàrrega del vídeo de la declaració institucional

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de l'HC Serret [PDF]

Comunicat de l'HC Serret [PDF]
PDF | 196289