Catalunya Exterior

Subvencions per a les comunitats catalanes a l'exterior

El Govern obre una nova convocatòria de subvencions per a les comunitats catalanes a l'exterior d'1,2 milions d'euros

query_builder   27 abril 2023 13:31

event_note Nota de premsa

Subvencions per a les comunitats catalanes a l'exterior

El Govern obre una nova convocatòria de subvencions per a les comunitats catalanes a l'exterior d'1,2 milions d'euros

  1. Aquesta convocatòria de subvencions respon a la voluntat del Govern d’impulsar polítiques de suport a la tasca de projecció que fan les comunitats catalanes a l’exterior
  2. Més d’un centenar de comunitats catalanes a l’exterior reconegudes pel Govern ubicades en més de 40 països podran presentar la seva sol·licitud a partir del 28 d’abril fins al 26 de maig
Catalunya Exterior{"name":"2023/04/27/15/47/5a83b9f5-2d63-4bc6-8f97-44fe7fd1cd1f.jpg","author":"Catalunya Exterior","type":"0","location":"0","weight":37518}

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea ha obert el termini per presentar sol·licituds per a la convocatòria de subvencions d’enguany per a les comunitats catalanes a l’exterior. La Direcció General de la Catalunya Exterior ha publicat avui la convocatòria d’aquest 2023 que compta amb una dotació econòmica de més d’1’2M d’euros. Les subvencions van dirigides al centenar de comunitats catalanes a l’exterior reconegudes pel Govern ubicades en més de 40 països. Els terminis per presentar la sol·licitud per a rebre la subvenció serà a partir del 28 d’abril i fins al 26 de maig.

Aquesta convocatòria respon a la voluntat del Govern d’impulsar polítiques de suport a la tasca de projecció que fan les comunitats catalanes a l’exterior. En aquest sentit, els ajuts es destinaran a contribuir al finançament de les despeses d’aquestes comunitats en 5 línies: des del funcionament ordinari de les mateixes entitats i el suport a equipaments de les entitats amb seu, fins a activitats de promoció i difusió de Catalunya, passant per l’organització d’activitats de cohesió de la comunitat catalana o per impulsar l’ensenyament de les llengües catalana i aranesa.

Com a novetat, enguany s’han modificat les bases específiques de la convocatòria del 2022 creant dues línies diferenciades dins la línia de finançament d’activitat de promoció i difusió de Catalunya. Per una banda, la primera està destinada a l’organització d’activitats de cohesió de la comunitat catalana, i per altra banda, una línia per organitzar activitats de projecció de Catalunya a l’exterior. D’aquesta manera es diferencia en la subvenció les activitats que tenen com a públic objectiu els propis membres de la comunitat catalana reconeguda pel Govern i, d’altra banda, aquelles activitats que projecten Catalunya al país on està ubicat el casal català.

Des de la direcció general de la Catalunya Exterior, encapçalada per Rafel Caballeria i Perramon, s’ha posat a disposició les bases reguladores específiques d’aquesta convocatòria i s’ha elaborat una guia dirigida a les entitats on s’informa com sol·licitar les línies d’ajuts per les comunitats catalanes que s’hi vulguin presentar.

Les comunitats catalanes a l’exterior són una eina clau per promoure i difondre la cultura, la llengua i la realitat catalana a l’exterior. Actualment, hi ha més d’un centenar comunitats catalanes a l’exterior reconegudes oficialment pel Govern. Per intensificar la relació, el Govern va crear l’any 2021 el Consell de la Catalunya Exterior per impulsar la consulta i la participació dels catalans i catalanes que viuen a l’exterior en les polítiques públiques de la Generalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined