A la imatge hi ha el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, juntament amb els membres de la junta directiva de PIMEC Vallès Occidental.

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, es reuneix amb PIMEC Vallès Occidental

query_builder   28 abril 2023 14:04

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, es reuneix amb PIMEC Vallès Occidental

  1. El delegat Joan Borràs va manifestar la seva voluntat de treballar per garantir una comunicació fluida entre l’administració i el territori
  2. Durant la trobada es van abordar les problemàtiques i necessitats del teixit productiu del territori

El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, es va reunir ahir dijous 27 d’abril amb el president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, i representants de la seva junta directiva com la vicepresidenta, Montse Argemí; els vicepresidents, Miquel Àngel Salazar i Jaume Maranges, així com l’anterior president, Josep Maria Catalán; la representant de la Comissió Dona i Empresa, Amanda Vivanco, i el delegat territorial de PIMEC, Miquel Martínez.

A la imatge hi ha el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, juntament amb els membres de la junta directiva de PIMEC Vallès Occidental.
El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, juntament amb els membres de la junta directiva de PIMEC Vallès Occidental.
{"name":"2023/04/28/14/00/4b5d51ae-1985-4d78-874b-b87bf7870758.jpeg","author":"PIMEC Vallès Occidental ","type":"0","location":"0","weight":"294636"}

A la reunió, Joan Borràs, va exposar i detallar les diferents línies de treball impulsades pel Govern de la Generalitat. Borràs va posar de manifest la seva voluntat de treballar per garantir que hi hagi una comunicació fluida entre el Govern i la província de Barcelona i va abordar les problemàtiques, necessitats i propostes que li va traslladar PIMEC Vallès Occidental en benefici del teixit empresarial del territori.

El president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, li va traslladar al delegat la importància que els recursos arribin a les mipimes del territori per afavorir que puguin guanyar dimensió. També van parlar de la rellevància de treballar conjuntament per situar el territori com a motor econòmic i industrial de Catalunya.

Pujol va destacar queel 99% del teixit empresarial són micro, petites i mitjanes empreses, amb un pes significatiu de les microempreses. “Cal que aquestes empreses tinguin l’acompanyament oportú per fer front als reptes que tenen fixats, com pot ser la transformació digital”, i també va remarcar que la comarca pot ser un pol d’atracció en matèria de coneixement, ja que compta amb universitats i centres d’innovació rellevants que ho propicien. “Cal aprofitar-ho per transferir aquests coneixements a les empreses”, va defensar.

Durant la trobada, Pujol també va posar en valor la posada en marxa del Pacte Nacional per a la Industria, que es va signar el passat mes de setembre amb l’objectiu principal d’incrementar el pes de la indústria a Catalunya.

Els representants de PIMEC Vallès Occidental van destacar el paper de la indústria a la comarca com a generadora de llocs de treball de qualitat, així com la necessitat de continuar treballant una estratègia per aconseguir incentivar als joves del futur. En aquest sentit, van reiterar l’aposta de PIMEC per la Formació Professional com a sortida de futur i de treball de qualitat.

A més, es va exposar que el comerç de proximitat local necessita anar acompanyat de mesures que ajudin tant a nivell urbanístic com d’infraestructures per tal d’incentivar i retenir el consum als municipis.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined