Consellera Vilagrà

La Generalitat habilitarà la setmana vinent un espai web per recollir les incidències del procés d'oposicions

query_builder   30 abril 2023 14:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat habilitarà la setmana vinent un espai web per recollir les incidències del procés d'oposicions

  1. La consellera Vilagrà assegura que els exàmens que no es van poder fer amb totes les garanties es repetiran “en el menor temps possible”

La Generalitat posarà a disposició dels aspirants afectats pels errors logístics en el procés d’oposicions d’aquest dissabte un espai web perquè puguin transmetre quines incidències van patir durant la realització de les proves. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, després de la reunió extraordinària que ha mantingut aquest matí amb els membres de la mesa de Funció Pública.

“Volem ajustar exactament quines són aquestes incidències i en quins grups es van produir, perquè algunes són greus i probablement significarà tornar a fer la prova”, ha explicat Vilagrà. El portal web estarà operatiu la setmana que ve amb l’objectiu de recollir la informació en el menor temps possible i avaluar “ràpidament” quins són els exàmens que s'han de repetir. En paral·lel, el Govern també contrastarà les dades amb l’empresa encarregada de l’organització de les proves i amb els sindicats.

La consellera ha qualificat de “lamentables” les incidències i ha reiterat les disculpes del Govern: “Lamentem absolutament la situació que vam viure ahir, perquè és evident que no són tolerables situacions d'anomalies greus en els exàmens i no es poden tornar a produir. Ens sap molt de greu perquè són persones treballadores de la Generalitat de Catalunya, que són el principal actiu que tenim”. En aquest sentit, Vilagrà ha assegurat que s’avaluarà internament el procés de selecció de la Generalitat per detectar “on es va fallar” i quins mecanismes cal activar perquè mai es repeteixi una situació com aquesta.

Pel que fa a l’empresa especialitzada a la qual es va contractar l’organització de les proves, Vilagrà ha detallat que s’estan analitzant els incompliments contractuals en què pot haver incorregut i ha descartat que la companyia s’encarregui dels pròxims processos selectius previstos. La consellera ha justificat la necessitat de buscar un suport logístic i de vigilància extern per les dimensions del procés: més de 13.500 persones participants en 72 processos diferents que es van celebrar en 216 aules arreu de Catalunya. També es dona la circumstància que part del personal propi de la Generalitat que habitualment presta aquest servei estava concorrent a les oposicions.

Aquest dimarts, la consellera de la Presidència demanarà comparèixer a petició pròpia davant el Parlament per donar totes les explicacions necessàries.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined