El Govern aprova l¿informe sobre el congrés `La igualtat en Joc¿ com a punt de partida per elaborar un Pla d¿Impuls de l¿Esport Femení a Catalunya

El Govern aprova l'informe sobre el congrés 'La igualtat en Joc' com a punt de partida per elaborar un Pla d'Impuls de l'Esport Femení a Catalunya

query_builder   2 maig 2023 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'informe sobre el congrés 'La igualtat en Joc' com a punt de partida per elaborar un Pla d'Impuls de l'Esport Femení a Catalunya

La trobada va reunir del 26 al 28 d’abril especialistes internacionals en gènere i esport de reconegut prestigi amb la voluntat d’augmentar el reconeixement de l’esport femení a Catalunya

El Govern ha aprovat l’informe sobre el congrés ‘La igualtat en Joc’, celebrat la setmana passada a l’INEFC Barcelona. Aquest document serà el punt de partida per elaborar un Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya, que reculli la feina portada a terme en l’àmbit del suport a l’esport femení i defineixi noves actuacions per millorar-lo i potenciar-lo.

El congrés ‘La igualtat en Joc’, organitzat per l’INEFC per encàrrec de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, amb la coordinació dels Departaments de la Presidència i d’Igualtat i Feminismes, va reunir del 26 al 28 d’abril especialistes internacionals en gènere i esport de reconegut prestigi amb la voluntat d’augmentar el reconeixement de l’esport femení a Catalunya. Durant tres dies, es van registrar 630 participants de 126 entitats (del sector públic, sector esportiu i sector comercial i comunicatiu), amb diàlegs, ponències, tallers, taules rodones i un total de 59 comunicacions i 35 membres del comitè científic.

L’activitat va tenir lloc en el context de transformació feminista que es viu al país i per al qual treballa el Govern. L’impuls de l’esport femení és una peça fonamental d’aquesta transformació, motiu pel qual l’executiu va impulsar un congrés que s’engloba en les actuacions de suport, tant econòmic com de visibilitat, que l’executiu català està portant a terme per afavorir el creixement i la promoció de l’esport femení, en totes les facetes i àmbits.

El Congrés ‘La igualtat en Joc’ partia de la visió de ser una plataforma de transferència de coneixement, interacció i aprenentatge per impulsar l’esport femení a Catalunya des de tots els sectors i àmbits del sistema esportiu català, i generar sinergies entre ells.

El congrés ha evidenciat que, malgrat que s’ha avançat en la igualtat entre homes i dones en l’esport, cal accelerar i canviar imaginaris, i fer-ho des de la governança, des del lideratge, des dels referents i models, i des de l’educació en les seves diferents etapes.

Així, les conclusions del congrés serviran de base per elaborar durant aquest any 2023 un Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya, una de les mesures del Pla de Govern en un moment en què la societat exigeix polítiques públiques efectives per impulsar el paper de les dones en tots els àmbits, i posar fi al sexisme i a la discriminació.

Les fases que conduiran a elaborar el document són les següents:

  1. Diagnòstic de la realitat social: l’esport femení a Catalunya. És imprescindible constatar quina és la situació actual de l’esport femení a Catalunya per, posteriorment, identificar les principals línies estratègiques a treballar i millorar la situació existent. A tal fi, s’analitzaran les dades recollides pels diferents organismes que operen en el territori català. Així mateix, s’utilitzarà una metodologia participativa per donar cabuda als interessos, necessitats, percepcions i opinions dels diferents stakeholders de l’esport femení.
  2. Determinació de les línies estratègiques i concreció dels plans d’actuació. Un cop identificats els àmbits en els quals és necessària una millora, és necessària i conseqüent la planificació i programació de les línies estratègiques concretes i els plans d’actuació a desenvolupar en els pròxims anys a partir del Pla.
  3. Redacció del Pla i disseny del sistema de seguiment i avaluació. A partir de la definició dels indicadors de seguiment, es dissenyarà la metodologia per analitzar i avaluar el desplegament del Pla i el nivell d’assoliment dels objectius establerts.
  4. Presentació i difusió del Pla.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined