Dia internacional contra assetjament

El Govern aprova la declaració institucional del dia internacional contra l'assetjament escolar

query_builder   2 maig 2023 14:59

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la declaració institucional del dia internacional contra l'assetjament escolar

·La declaració apel·la a totes les persones, a les famílies, a la societat civil i als poders públics perquè s’adhereixen a la jornada, amb la finalitat de provocar un canvi de mirada sobre aquest fenomen

El Govern ha aprovat avui la declaració institucional del dia internacional contra l’assetjament escolar, que se celebra el 2 de maig. D’aquesta manera, s’insta la necessitat de continuar treballant per la prevenció, detecció i intervenció davant de l’assetjament escolar i per la tolerància zero enfront de qualsevol situació de violència, dins o fora de l’àmbit educatiu.

El Govern vol mostrar tot el seu suport i reconeixement als infants, joves i famílies que han patit assetjament escolar. Per això, la declaració apel·la a totes les persones, a les famílies, a la societat civil i als poders públics perquè s’adhereixin a la jornada, amb la finalitat de provocar un canvi de mirada sobre aquest fenomen.

La declaració recorda l’informe del Síndic de Greuges sobre els drets de l’infant de l’any 2022, on es reconeix la convivència a l’aula com un dels principals objectius educatius a assolir.

També es recorda que en els conflictes de convivència, i en l’abordatge de situacions de presumpte assetjament escolar, cal desenvolupar l’escolta dels infants i adolescents, parlant dels fets i fent propostes de solucions que portin a la reparació dels danys rebuts.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined