Jornades Demà futur

President Aragonès: "El sector públic ha de jugar un paper protagonista en la transformació del país per fer arribar les oportunitats a tothom"

query_builder   4 maig 2023 10:37

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El sector públic ha de jugar un paper protagonista en la transformació del país per fer arribar les oportunitats a tothom"

  1. El cap de l’Executiu ha inaugurat les jornades “Demà futur” de prospectiva de la Generalitat amb les quals el Govern vol reflexionar sobre els reptes de futur de Catalunya


El president en l'obertura de les jornades. Autor: Rubén Moreno
El president en l'obertura de les jornades. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/05/04/10/35/bdf69b60-fca1-47ba-bf68-116b7aa79f5c.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":90237}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha inaugurat aquest matí les jornades de prospectiva “Demà futur” que organitza el Govern amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes de futur de Catalunya.

El cap de l’Executiu ha destacat que, en un món en constant evolució, “és imprescindible identificar els canvis abans que es produeixin”, per convertir-los en “noves oportunitats”, “per poder prendre les millors decisions de forma col·lectiva i per generar més benestar i prosperitat”. “Hem d’anticipar-nos a tot allò que vindrà i projectar una imprescindible mirada a llarg termini, que depassi els estrets límits de les pròpies legislatures polítiques”, ha remarcat.

En l’obertura de la jornada, Aragonès ha subratllat com a claus d’aquest procés les quatre grans transformacions que el Govern ha fixat com les “necessàries per fer avançar el país”. En primer lloc, la transformació social, que ha de permetre “repartir les creixents desigualtats i garantir una economia que generi prosperitat per tothom”. En segon lloc la transformació verda, per fer font a les conseqüències del canvi climàtic, i, en tercer, la transformació feminista, per “anar trencant la bretxa que encara existeix a la nostra societat”. En últim lloc, ha destacat la transformació democràtica, per avançar cap a “unes institucions que siguin molt més útils per la ciutadania i recuperin la legitimitat de representació".

Quatre transformacions sobre les quals el president ha remarcat que “el sector públic ha de jugar un paper protagonista” amb l’objectiu d’“empoderar la ciutadania” i “fer arribar les oportunitats a tothom”.

Les jornades “Demà Futur”, que se celebraran avui i demà, reflexionaran sobre els reptes de futur de Catalunya al voltant de temes com la intel·ligència artificial, la recerca biomèdica, l’envelliment de la població, el canvi climàtic o les desigualtats socials.

La primera de les jornades, que té lloc avui al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, està oberta a experts, representants d’empreses i institucions, així com a la ciutadania en general, per tal de generar un espai de debat i diàleg i compartir visions i propostes per al futur. Compta amb una ponència de Genís Roca, president de la Fundació PuntCat i vicepresident de la Fundació Barcelona Music Lab, i amb una altra de Sira Abenzoa, filòsofa, professora i fundadora de l’Institut pel Diàleg Socràtic. La jornada també tindrà amb cinc taules rodones, sobre innovació, tecnologies i canvis disruptius, canvis econòmics i socials, l’estat del benestar i els reptes de la democràcia i la governança.

Demà se celebrarà la segona jornada, interna, destinada a posar en comú entre el personal de la Generalitat els reptes i les oportunitats que se’ns plantegen com a país.

2  

Imatges

Inauguració de la jornada

Inauguració de la jornada 7561149

Inauguració de la jornada 2

Inauguració de la jornada 2 4485722

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined