La reunió ha tingut lloc aquesta tarda al Palau de la Generalitat

El Govern anuncia que es repetiran tots els exàmens dels processos del concurs oposició d'estabilització

query_builder   4 maig 2023 19:49

event_note Nota de premsa

El Govern anuncia que es repetiran tots els exàmens dels processos del concurs oposició d'estabilització

  1. La consellera Vilagrà ha explicat que es realitzaran els dies 1 i 8 de juliol, i es faran amb mitjans propis de l’administració de la Generalitat
La reunió ha tingut lloc aquesta tarda al Palau de la Generalitat{"name":"2023/05/04/19/48/1a836042-7861-4b4e-a9da-4ca33873d148.jpg","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":1385123}


El Govern ha decidit repetir tots els exàmens dels processos del concurs oposició d'estabilització després de les múltiples incidències “greus i molt greus” detectades durant la realització de les proves supervisades per l’empresa externa Cegos i que van tenir lloc dissabte passat. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, així ho ha anunciat davant dels mitjans de comunicació després de la tercera reunió que ha mantingut aquesta tarda amb representants dels sindicats CCOO, UGT i IAC- CATAC.

Vilagrà ha afirmat que les situacions que es van viure “són intolerables. Les oposicions són sagrades i s’han de realitzar amb totes les garanties”. La consellera de la Presidència ha explicat que després de constatar “una incidència massiva” que ha afectat un 99,7% dels processos, s’ha optat per repetir els exàmens.

Vilagrà ha detallat que les proves es faran els dies 1 i 8 de juliol. El dia 1 es realitzaran els exàmens d’agents rurals, d’execució penitenciària, i de laborals transversals. El dia 8 estarà convocat tot l’àmbit funcionarial. En total, tornaran a estar convocades les 13.500 persones que es van presentar dissabte passat a les proves del concurs oposició del procés d’estabilització de l’ocupació pública temporal a l’Administració de la Generalitat.

Vilagrà ha explicat, però, que no s’hauran de repetir les 32 proves que es van fer també dissabte corresponents a llocs de treball de diverses categories laborals no transversals, convocades en el marc del procés d’estabilització pels departaments de la Generalitat competents i a les quals es van presentar 2.641 persones. La consellera ha assenyalat que en aquestes proves, que van anar a càrrec de diferents departaments, “ no hi va haver cap problema”.

La titular de la Presidència ha lamentat que s’hagin de repetir les proves i ha expressat que el Govern és conscient dels perjudicis i les molèsties que s’han ocasionat als opositors. En aquest context, ha anunciat que s’indemnitzarà d’ofici tothom. Ara estem acabant d’avaluar aquesta indemnització. Sabem que no restablirà la situació que van viure però l’administració volem fer aquest gest”, ha apuntat.

La consellera ha destacat que la supervisió dels nous exàmens anirà a càrrec de personal de la Generalitat. La secretària d’Administració i Funció Pública, Alícia Corral Sola, ha explicat que “farem una crida” perquè les persones de l’àmbit de l’administració de la Generalitat que puguin estar en disposició “ens ajudin a fer aquesta tasca”.

Un total de 3.069 persones ja han presentat 10.120 queixes fins a les 9 h d’aquest dijous a l’espai web que la Generalitat ha habilitat per recopilar les incidències del concurs oposició. D’aquestes, 2.936 fan referència al retard en l’inici de la prova; 1.985 afirmen que l’espai habilitat era inadequat; 1.642 se centren en les incidències sobre l’ús de mòbils i dispositius; 1.076 assenyalen la falta de vigilància; 993 apunten els models d’examen i la falta d’espai entre els aspirants; les sortides de l’aula no controlades han estat, fins ara, el motiu de 638 queixes presentades; 576 remarquen l’ús de dispositius electrònics, i 57, la manca d’enunciat.

Vilagrà ha assenyalat que es rescindirà el contracte a l’empresa Cegos, responsable de l’organització i supervisió de les proves de dissabte per un incompliment del contracte flagrant, intolerable i inadmissible”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined