arxiu

BIG C obrirà a Barcelona el centre d'eSports més gran del sud d'Europa

query_builder   9 maig 2023 11:58

event_note Nota de premsa

BIG C obrirà a Barcelona el centre d'eSports més gran del sud d'Europa

  1. El mes vinent es posarà en marxa aquest centre d’alt rendiment de 7.000m2 al 22@ de la capital catalana amb espais destinats a la competició, l’entrenament i la formació en l’àmbit dels videojocs
  2. El projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball, i de Barcelona Activa i la direcció de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona
  3. El projecte de BIG C se suma a inversions recents per part d’empreses estrangeres del sector dels videojocs com les de la suïssa FunPlus, la danesa IO Interactive o la finesa Rovio


Barcelona comptarà amb el centre més gran del sud d’Europa per competir en videojocs i eSports. Es tracta de l’ampliació del projecte de BIG C Barcelona, un centre d’alt rendiment en l’àmbit de l’entreteniment digital situat al 22@, que ampliarà les seves instal·lacions fins a un espai de més de 7.000 m2 de superfície.

El projecte ha comptat amb el suport del Govern a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, i amb el de l’Ajuntament de Barcelona des de la direcció de Promoció de Ciutat, i a través de Barcelona Activa.

El nou espai, que s’inaugurà durant el mes de juny, té l’objectiu de situar-se com el centre d’alt rendiment de referència en l’àmbit dels videojocs a Europa. Disposarà d’espais dedicats a la competició i també amb altres equipaments esportius centrats en l’entrenament i el descans dirigits als professionals d’aquest àmbit, incloent-hi els jugadors, però també àrbitres, fisioterapeutes o entrenadors.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, destaca que aquest projecte és “un nou exemple d’èxit que situa Catalunya, i Barcelona en particular, com un hub de primer nivell en l’àmbit dels videojocs i de l’entreteniment digital, un sector que ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys i que, ben segur, continuarà desenvolupant-se en el futur”. Per Torrent, es tracta d’una indústria “amb un elevat potencial per a l’atracció de talent qualificat i que combina a la perfecció elements clau de la nostra economia, com són la tecnologia, la innovació i la creativitat, que resulten tractors per a la resta del nostre teixit empresarial”.

Per la seva banda, el fundador i CEO de BIG C, Jean-Sébastien Ventura, assegura que “els videojocs són una de les indústries més potents del món, motor de transformació econòmica” i que, amb aquest projecte d’ampliació, “Barcelona ara sí que disposarà d’un centre d’atenció internacional d’innovació i nous formats en una ubicació tan emblemàtica com el 22@". Per Ventura, “és una oportunitat per a l’alta competició i, sobretot, per motivar la formació de nens i nenes; adolescents i joves en l’apassionant món del videojoc i els eSports”.

El BIG C, que va obrir les portes a Barcelona l’any 2019 i que fins ara comptava amb una superfície de 1.900m2, comptarà també amb diverses instal·lacions dedicades a l’entreteniment digital, que inclouran també espais per a l’aprenentatge i la formació per impulsar el talent especialitzat en la indústria del videojoc i el sector audiovisual. El nou centre impulsarà activitats dirigides al públic infantil i amb un espai dedicat a la celebració d’esdeveniments i espectacles en l’àmbit de l’entreteniment.

Catalunya, la capital dels videojocs a Europa

Segons un estudi d’ACCIÓ, ‘els videojocs a Catalunya', Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.

D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversióestrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en el sector dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i les regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.

El projecte de Big C se suma a inversions fetes públiques recentment per part d’empreses estrangeres del sector dels videojocs, com ara la suïssa FunPlus, la danesa IO Interactive o la finesa Rovio.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat |

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ

Youtube ACCIÓ


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined