- S’impulsarà la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria, que serà un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutini i impulsi activitats d’R+D+i per al desenvolupament d’aquelles tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústria
- Es crearà un grup de coordinació interdepartamental integrat pels departaments d’Empresa i Treball, d’Economia i Hisenda, d’Acció Exterior i Unió Europea, d’Educació, de Recerca i Universitats, d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Territori
El Govern ha aprovat impulsar l’ús de l’hidrogen d’origen renovable com un vector energètic estratègic per a la transició energètica i com a oportunitat d’emmagatzematge energètic. L’objectiu és contribuir a optimitzar l'aprofitament de les xarxes elèctriques, i al mateix temps aconseguir més penetració de les energies renovables.
En aquest sentit, s’impulsarà la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria, que serà un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutini i impulsi activitats d’R+D+i per al desenvolupament d’aquelles tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústria.
Aquesta entitat complementarà el sistema d’innovació català i altres instruments prospectius que s’impulsin des d’administracions catalanes, estatals i europees. L’objectiu del centre és capacitar la indústria catalana amb solucions tecnològiques que permetin descarbonitzar els seus processos productius.
També s’ha acordat reconèixer la Vall de l'Hidrogen de Catalunya com a instrument de cooperació publicoprivat multiagent, estructural i, a llarg termini, com a instrument principal per promoure l'economia i l’ús de l'hidrogen renovable a Catalunya.
Es crea un grup de coordinació interdepartamental
El Govern també ha acordat crear un grup de coordinació interdepartamental integrat pels departaments d’Empresa i Treball, que presidirà el grup, d’Economia i Hisenda, d’Acció Exterior i Unió Europea, d’Educació, de Recerca i Universitats, d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Territori.
Entre les seves funcions, destaquen posar en comú les activitats rellevants de cada departament participant dins d’aquest àmbit, vetllar pel compliment dels compromisos subscrits i coordinar iniciatives en què hi hagi oportunitats de cooperació per maximitzar l’impacte, entre d’altres.