HC Campuzano, La Llar Alba Jussà

Campuzano posa el Pallars Jussà com a exemple d'innovació social, dinamització territorial i suport a les persones vulnerables

query_builder   11 maig 2023 14:08

event_note Nota de premsa

Campuzano posa el Pallars Jussà com a exemple d'innovació social, dinamització territorial i suport a les persones vulnerables

  1. El conseller de Drets Socials visita la Llar la Pobla per a persones amb discapacitat i coneix el projecte “Oportunitats per a les persones, impuls per al territori”, guanyador del I Premi d’Innovació en Serveis Socials

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, acaba avui la visita territorial al Pirineu i el Prepirineu per conèixer de primera mà projectes i equipaments socials del territori.

La segona jornada s’ha desenvolupat al Pallars Jussà. El conseller ha visitat tant l’Ajuntament de la Pobla de Segur com el de Tremp i el Consell Comarcal i l'Oficina Jove. A l’ens comarcal, s’ha reunit amb l’equip de serveis socials, també amb la presència del president del consell, Josep Maria Mullol i Miret. La trobada ha servit per conèixer el projecte Oportunitats per a les persones, impuls per al territori, guanyador del I Premi d’Innovació en Serveis Socials que organitza la Direcció General de Serveis Socials del Departament.

El projecte planteja —des d’una perspectiva innovadora— una oferta integral de serveis de proximitat com a oportunitat per al territori i per a les persones que hi viuen, posant el focus en aquelles que necessiten suport per construir el seu projecte de vida.

Partint d’aquesta idea i amb un objectiu molt marcat en l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió, s’han posat en marxa les següents accions: cooperativa Alba Jussà, Taula de salut mental, servei de teràpia ocupacional, club social, centre per a l’autonomia personal.

Precisament, el conseller ha pogut conèixer al matí la Llar La Pobla que gestiona la cooperativa Alba Jussà a la Pobla de Segur, un projecte que treballa l’emancipació de persones amb discapacitat intel·lectual. “El model de La Llar ha de ser un exemple de recursos de foment de l’autonomia personal per a tot el país”, ha valorat Campuzano.

El projecte Oportunitats per a les persones, impuls per al territori també ha desenvolupat dos focus innovadors complementaris:

  1. Projecte pilot de creació del servei d’assistència personal a la comarca, amb una triple perspectiva d’integració: salut/social; suport personal/tecnològic; inclusió a la comunitat.
  2. Innovació en els serveis de suport a persones grans amb problemes de salut mental amb perspectiva de gènere

En la reunió al consell comarcal també s’ha parlat de com millorar l’atenció a les necessitats socials dels habitants de la zona, especialment gent gran, amb dependència i discapacitat, per exemple les mancances en transport adaptat en una comarca que és molt extensa, o els serveis d’atenció diürna.

D’altra banda, s’ha valorat en positiu la posada en funcionament del programa d’envelliment quilòmetre zero i el servei d’orientació i acompanyament a les famílies amb finançament del Departament mitjançant el contracte programa de serveis socials.

També a Tremp, Campuzano ha visitat la residència de gent gran de Fiella on el conseller ha volgut fer confiança a l’actual gestora i ha valorat positivament el funcionament del servei.

Dijous 11 de maig de 2023


Segueix l’actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat| Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat| Youtube Drets Socials


8  

Imatges

HC Campuzano, Ajuntament la Pobla de Segur

HC Campuzano, Ajuntament la Pobla de Segur 566604

HC Campuzano, Ajuntament de Tremp

HC Campuzano, Ajuntament de Tremp 446574

HC Campuzano, Consell Comarcal Pallars Jussà

HC Campuzano, Consell Comarcal Pallars Jussà 409041

HC Campuzano, visita La Llar

HC Campuzano, visita La Llar 405709

HC Campuzano, visita Oficina Jove Pallars Jussà

HC Campuzano, visita Oficina Jove Pallars Jussà 388207

HC Campuzano, visita residència

HC Campuzano, visita residència 382078

HC Campuzano, residència

HC Campuzano, residència 408849

HC Campuzano, residència

HC Campuzano, residència 464712

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined