La consellera d¿Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha acompanyat una vintena de membres del cos consular acreditat a Barcelona a la planta de regasificació d¿Enagás i el seu moll d¿amarratge al port de Barcelona

La consellera Serret presenta l'aposta del Govern per l'hidrogen verd al cos consular

query_builder   12 maig 2023 16:57

event_note Nota de premsa

La consellera Serret presenta l'aposta del Govern per l'hidrogen verd al cos consular

  1. Serret ha acompanyat membres del cos consular acreditat a Barcelona en una nova sortida organitzada pel Departament a la planta de regasificació d’Enagás i el seu moll d'amarratge al Port de Barcelona
  2. Una vintena de cònsols han participat en la jornada que forma part del programa del Govern per estrènyer les relacions amb el cos consular
La consellera Serret presenta l'aposta del Govern per l'hidrogen verd al cos consular{"name":"2023/05/12/17/02/785723f2-c85c-478f-8862-20e55185750f.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":656524}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha acompanyat una vintena de membres del cos consular acreditat a Barcelona a la planta de regasificació d’Enagás i el seu moll d’amarratge al port de Barcelona. Durant la visita, la consellera ha exposat als representants diplomàtics l’aposta del Govern per impulsar la transició energètica de Catalunya a partir de l’hidrogen verd.

Serret ha explicat als cònsols que l’Executiu ha aprovat aquesta setmana la creació d’un grup de coordinació interdepartamental en l’àmbit de la descarbonització de la indústria i la mobilitat i l’impuls de l'hidrogen verd

En aquest grup, el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea serà l’encarregat d’identificar actors internacionals per teixir aliances en l’àmbit energètic. En aquest sentit, la consellera va viatjar el mes de desembre passat a Marsella on va participar en el fòrum Méditerranée du Futur, organitzat per la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava. En aquesta jornada, Serret va mantenir reunions amb empreses del sector energètic, com GRTgaz o Total Energies, i amb el president de la Regió Sud Provença-Alps-Costa Blava, Renaud Muselier, per treballar de manera coordinada l'impuls de la transformació energètica amb projectes com l’H2Med. 

Una altra mostra de les accions que impulsa el Departament en aquest àmbit és la difusió de les oportunitats de finançament europeu en l’hidrogen verd. Un exemple és el butlletí monogràficque recopila les convocatòries i subvencions que ofereixen les institucions europees per la transició energètica.

Serret també ha explicat al cos diplomàtic acreditat a Barcelona que la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, que ja van visitar fa unes setmanes, és l'instrument principal del Govern per promoure l'economia i l’ús de l'hidrogen renovable a Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el coneixement, la producció i la implementació d’aquesta alternativa energètica per fer front als reptes del canvi climàtic, però també per incentivar la prosperitat econòmica i social de Catalunya. Aquesta iniciativa està formada per 180 empreses, 42 organismes públics, 21 associacions i clústers, 4 cambres de comerç i 12 centres de coneixement i recerca.

Finalment, la consellera ha explicat que per impulsar la transició energètica el Govern també ha acordat la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria. Aquest centre esdevindrà un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutinarà i impulsarà activitats d’R+D+I per al desenvolupament de les tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústria.

A la visita a Enagás també hi ha assistit el secretari d’Acció Exterior del Govern, Miquel Royo i Vidal, el director general de la Representació del Govern a l'Exterior i de la Unió Europea, Gerard Vives i Fernández, i el director de l’Oficina de Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro.


Programa per estrènyer les relacions amb el cos consular

La visita a Enagás s’emmarca dins el programa d’activitats que el Govern organitza per apropar els principals actius de Catalunya al personal diplomàtic acreditat a Barcelona. 

L’objectiu del programa del Govern per estrènyer les relacions amb el cos diplomàtic és detectar oportunitats, teixir aliances i promoure la col·laboració entre Catalunya i tots els actors internacionals establerts a Barcelona. 

Des de la seva posada en marxa, ja s’han programat visites a equipaments del Govern com el Barcelona Supercomputing Center, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Parc de Recerca Biomèdica, el Sincrotró ALBA, la Fundació Alícia, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Palau de la Música Catalana, el Port de Tarragona o el Port de Barcelona. Els cònsols també van rebre una presentació dels pressupostos de la Generalitat pel 2023 per part de la consellera Mas Guix.

4  

Imatges

Visita a les instal·lacions d'Enagás (1)

Visita a les instal·lacions d'Enagás (1) 656524

Visita a les instal·lacions d'Enagás (2)

Visita a les instal·lacions d'Enagás (2) 736532

Intervenció de la consellera

Intervenció de la consellera 355446

Visita a les instal·lacions d'Enagás (3)

Visita a les instal·lacions d'Enagás (3) 642311

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined