Panoràmica del circuit de la Cursa

La Vertical Montserrat es consolida en la seva cinquena edició: la més solidària i inclusiva

query_builder   20 maig 2023 14:31

event_note Nota de premsa

La Vertical Montserrat es consolida en la seva cinquena edició: la més solidària i inclusiva

  1. Més de 200 esportistes han pujat els 2.180 esglaons solidaris per la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu
  2. Rècord de participació en la categoria ‘Inclusiva’ i ‘Som Un Equip’
  3. El millor temps l’han aconseguit Enrique Santamaria amb 12:18 minuts en la categoria masculina i Rosa Maria Nieto amb 14:51 en la categoria femenina

La pluja no ha impedit que avui dissabte, 20 de maig a les 9 hores, s’hagi celebrat la V Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l’Estat espanyol, en què gairebé 220 participants han pujat els 2.180 esglaons que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l’estació superior del Funicular de Sant Joan de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) superant els 388 metres de desnivell.

Els guanyadors en la categoria ‘Open’ han estat Enrique Santamaria amb 12:18 minuts i Rosa Maria Nieto amb 14:51. La Vertical Montserrat forma part i és puntuable pel Circuito Nacional de Carreras Verticales (CCV).

En aquesta cinquena edició han participat 57 bombers de diferents cossos: Generalitat de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bomberos del Ayuntamiento de Madrid, Bomberos de la Comunidad de Madrid, Bomberos de la Diputación de Zaragoza, Bomberos Ayuntamiento Jaén, SEPEI Diputación Cáceres i Consorcio Bomberos Província de Cádiz. Han pujat els 2.180 esglaons uniformats amb l’equip d’intervenció que pesa uns 23 kg.

El millor temps aconseguit en la categoria ‘Bombers’ ha estat novament per Joan Freixa de Bombers de la Generalitat (parc de Bombers de Guardiola de Berguedà) amb un temps de 17:48 minuts, superant així el rècord de la prova que ell mateix ostenta per un segon. Aquest és el segon any que han participat bomberes, 7 en total, i el premi per a la millor bombera ha estat per Clara Nierga de Bombers de la Generalitat (Parc Maçanet de la Selva) amb un temps de 25:57. Ha estat capaç de batre els 28:35 de Stefania Brunazzi de Bombers de la Generalitat de l’any passat.

Aquest és el primer any on participen 9 esportistes en la categoria ‘Inclusiva’, fent Javier Martínez Monteagudo, amb una marca de 19:35, el millor temps en la modalitat visual i en Jaume Cañellas amb 17:48 en la física. En la modalitat visual femenina, Maria Petit, ha fet un temps de 22:53. Les persones amb discapacitat visual han anat acompanyades d’un guia vident i unides per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat continua contribuint a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport.

En la categoria més solidària, la de ‘Som Un Equip’ (SUE), també s’ha augmentat el nombre d’inscrits amb un total de 25, un 50% més respecte de l’any passat. Dirigida a persones, empreses, escoles, clubs esportius i altres organitzacions, han participat amb dos corredors/es que les ha representat després.

d’haver aconseguit un repte solidari de 500 €. Com a novetat, en aquesta cinquena edició hi ha participat 2 equips SUE formats per bombers, guanyant el patrocinat per Ametller Orígen. Els guanyadors han estat en la modalitat SUE mixta l’Escola Cooperativa el Puig, en la modalitat SUE masculina l’Aeri de Montserrat – Parc Natural de Montserrat, i en la SUE femenina, Transport x Cable. D’aquesta manera, la solidaritat en aquesta edició 2023 també puja un esglaó més.

Es poden consultar tots el temps i classificació al web de SportManiacs i pròximament al web verticalmontserrat.org

Creada l’any 2017 per Bombers de la Generalitat de Catalunya i organitzada conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, s’emmarca dins el projecte Bombers amb Causa. Compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Abadia de Montserrat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat i la col·laboració, entre altres, de Bombers de Barcelona, Creu Roja de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Fundació “La Caixa” i Airbox.

En aquestes 5 edicions, la Vertical Montserrat sempre ha tingut l’objectiu ferm d’aconseguir fons per finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió ateses en els diversos centres de Sant Joan de Déu. I, alhora, fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat.

L’ambaixadora de la Vertical Montserrat de 2023 ha estat la periodista Cristina Riba que ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a Televisió de Catalunya, on des del 2017 presenta el Telenotícies Cap de Setmana.

A més, per segon any consecutiu, s’ha realitzat una retransmissió en directe a través de La Xarxa TV per a les televisions locals d’arreu de Catalunya i per streaming des de les seves plataformes digitals. També s’ha pogut veure a la plaça del Monestir, on ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis i s’ha instal·lat una pantalla gegant.

No s’han volgut perdre la cursa el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que hi ha assistit acompanyat per Toni Segarra, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, el pare Ignasi Fossas de l’Abadia de Montserrat, Juanjo Ortega de l’Obra Social Sant Joan de Déu i Miquel Solà, alcalde de Collbató, entre altres autoritats.

Per a aquelles persones que encara vulguin col·laborar, s'ha habilitat un ‘Dorsal Zero’ que estarà operatiu fins la setmana posterior a la celebració de la cursa.

Material addicional:

• Compactat imatges vídeo:

https://wetransfer.com/downloads/dc18522ee762a6fc8e2072521b8f6b8a20230520104114/be6cf969472403589e7c81e1c18c0cfc20230520104141/f0c1da

• Imatges: https://we.tl/t-LJw4kJjdM7

• Dorsal Zero: https://verticalmontserrat.org/dorsalzero

• Xarxes socials

Twitter: @verticalmont

Facebook: @verticalmontserrat - #VerticalMontserrat

Instagram: @BombersAmbCaus

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined