alerta inuncat

Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses dijous

query_builder   24 maig 2023 20:27

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses dijous

  1. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluges intenses sobretot a partir de demà al matí a qualsevol comarca
  2. Poden caure més de 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyats de tempesta i localment algun fenomen de temps violent
  3. Protecció Civil demana a la ciutadania extremar les precaucions en els desplaçaments i les activitats a l’exterior
  4. Aquesta tarda també hi ha hagut tempestes intenses, especialment a les comarques de l’interior


Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses demà dijous a qualsevol comarca catalana, i especialment al litoral i prelitoral central i al Prepirineu.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses dijous, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts, gairebé a la totalitat de les comarques de Catalunya. La franja horària en què es preveu més intensitat serà entre les 8 hores del matí i les 20 hores.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Abans que arribin les pluges, cal netejar els embornals que poden estar bruts de fulles, brutícia, etc. A més, cal respectar els tancaments i senyalitzacions que es puguin fer des dels municipis i totes aquelles accions que duguin a terme en el marc del seu pla municipal.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions


Incidències destacades de l’episodi d’avui

La pluja d’avui ha provocat incidències especialment al municipi de Sant Hilari Sacalm, a la comarca de la Selva. Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer diverses actuacions arran d’una forta pedregada que ha tapat embornals i ha causat inundacions a domicilis i baixos.

L'alçada de la pedra també ha atrapat els cotxes que circulaven pel carrer i n'han hagut de treure alguns passatgers sense que hi hagi hagut ferits.

Segons el Servei Català de Trànsit, aquest migdia hi ha hagut una inundació a la via C-17, direcció Vic, a l'alçada de Tagamanent, a causa de la pluja i el vent. La via ha quedat tallada en els dos sentits durat pocs minuts, però hi ha hagut aturades durant mitja hora aproximadament.

Alguns dels registres de pluja acumulada més destacats, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, han estat els 42.4 de Tremp; 36.7 a Sant Romà d’Abella; 27.8 a Navata; 25.9 a Vila-rodona o 22.5 a la Vall d’en Bas.

1  

Imatges

alerta INUNCAT

alerta INUNCAT 386110

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined