Sessió de control

President Aragonès: "Hem de defensar els grans consensos de país i entendre que l'adversari el tenim al davant i no al costat"

query_builder   31 maig 2023 12:36

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Hem de defensar els grans consensos de país i entendre que l'adversari el tenim al davant i no al costat"

  1. El cap de l’Executiu reitera en el Ple del Parlament que la seva proposta de front democràtic “no és una papereta d’un dia sinó que ha de ser una aliança de fons”
  2. Ofereix col·laboració als nous ajuntaments “amb la voluntat de treballar conjuntament per la millora del benestar col·lectiu”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest matí en el ple del Parlament que, “davant l’amenaça de la dreta i l’extrema dreta a l’Estat, és l’hora de reforçar i defensar els grans consensos de país”. “Sabem molt bé quins són els nostres enemics”, ha alertat el cap de l’Executiu, per això ha demanat “no tirar-nos els plats pel cap ni pensar que la responsabilitat que avanci la ultradreta és sobretot del company de files que tenim al costat”, sinó “treballar conjuntament fer front a aquesta amenaça”. “L’adversari és el que tenim al davant, no el que tenim al costat”, ha reblat.

Sessió de control{"name":"2023/05/31/12/14/6f3d353c-a273-48d1-956b-f84e1aadc2f4.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":76522}

Aragonès ha demanat unitat davant d’una dreta i un nacionalisme de l’Estat espanyol que “ha batallat contra els grans consensos i contra els pilars bàsics de convivència, de valors, de drets i de llibertats de la societat catalana”. I ha apostat per defensar conjuntament “l'escola pública, els serveis socials, la llengua i la cultura, la sanitat, l'economia, la prosperitat i la creació de llocs de treball”. “Catalunya s'ha de defensar i ha de defensar el que representa l'estat del benestar, allò que ens cohesiona, els drets civils i polítics i la llibertat del nostre país”, ha insistit.

En relació a la seva proposta de front democràtic, el cap de l’Executiu ha explicitat que aquestano vol ser “una papereta d’un dia”, sinó “una aliança de fons, un treball constant”, que “requerirà de molt més temps per treballar”. Aragonès ha indicat que el resultat de les eleccions municipals interpel·len el conjunt de l’independentisme “a una actitud de suma, de construcció a partir de la diversitat i la pluralitat de posicions”. “El que hem de fer s’ha de fer plegats i, a partir d’aquí, cal treballar per generar espais de trobada, d’acció política conjunta des de la generositat i l’honestedat. Jo, en mesura que estigui en les meves mans, treballaré en aquest sentit”, ha declarat.

En aquest sentit, ha puntualitzat que la proposa que ahir va fer és prou oberta com perquè serveixi de punt de partida per “contrastar parers i construir en positiu propostes per al país”. “La màxima unitat s'aconsegueix amb generositat i entenent que hi ha altres opcions, que hi ha una pluralitat i una diversitat, i que tothom ha de sumar”, ha dit.

Mà estesa als nous ajuntaments

En un altre moment de la seva intervenció, el president ha fet una valoració de les eleccions de diumenge passat, tot ressaltant que cal “una reflexió” sobre l’índex d’abstenció en aquests comicis “que afecta el conjunt de les forces polítiques, amb més intensitat unes que altres, i de la qual n’hem de prendre bona nota”.


Pere Aragonès ha volgut també “agrair i felicitar” tots els electes escollits pels ciutadans, als quals s’ha adreçat per oferir-los la col·laboració de l’Executiu. “Els ajuntaments de Catalunya trobaran en el govern un aliat lleial, amb la voluntat de treballar conjuntament per la millora del benestar col·lectiu, per la generació d'oportunitats arreu del país i per la defensa dels drets individuals i col lectius”, ha assegurat el president. I ha afegit: “els grans projectes col·lectius es fan amb la suma, amb el respecte i l’aliança amb els companys de viatge. Tot el que no vagi cap aquí, no ajuda, i, per tant, el que hem de fer és generar les condicions per ajudar”.


2  

Imatges

Sessió de control (1)

Sessió de control (1) 76522

Sessió de control (2)

Sessió de control (2) 108370

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined