Entrega diplomes esportistes becades i becats Centre de Tecnificació Esportiva Blume

Esportcat entrega els diplomes a 135 esportistes becats al Centre de Tecnificació Blume durant la temporada 2022-2023

query_builder   31 maig 2023 14:16

event_note Nota de premsa

Esportcat entrega els diplomes a 135 esportistes becats al Centre de Tecnificació Blume durant la temporada 2022-2023

  1. En total la Generalitat ha destinat 616.500 euros per la tecnificació d’aquest grup de joves esportistes
  2. Anna Caula referma el compromís del Govern amb l’alt rendiment català i el suport als esportistes en el seu camí cap a l’excel·lència
Entrega diplomes esportistes becades i becats Centre de Tecnificació Esportiva Blume{"name":"2023/05/31/14/15/8b55fccc-3e92-42c9-bcc0-0b410f68c130.JPG","author":"Esportcat","type":"0","location":"0","weight":2417202}


Esportcat ha fet entrega dels diplomes acreditatius a 135 esportistes que, durant aquesta temporada, han estat becades i becats al Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues (la Residència Esportiva Joaquim Blume). En total, la Generalitat ha destinat 616.500 euros per la tecnificació d’aquest grup de joves esportistes. “És un orgull veure com evolucioneu. Sou el futur (i present) de l’esport d’elit català”, ha recalcat Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física.

Enguany, la Residència Esportiva Joaquim Blume ha acollit esportistes de 12 modalitats diferents: bàsquet, atletisme (cecs, deficients visuals i paralítics cerebrals), ciclisme (pista i ruta), esgrima, patinatge artístic sobre gel, patinatge de velocitat sobre gel, handbol, natació artística, pentatló modern i voleibol. El tipus de beca es diferencia segons la necessitat de l’esportista, podent ser d’entrenament, és a dir, que les i els atletes es traslladen a les instal·lacions per tecnificar-se; interna, viuen a la Residència Esportiva Joaquim Blume; i, finalment, mixt. De les i els 135 esportistes, 98 són noies i 37 nois.

L’entrega de diplomes s’ha fet en el complex esportiu d’Esplugues de Llobregat, l’espai d’entrenament de les noies i els nois. A la secretària general l’han acompanyat Aleix Villatoro i Oliver, director del Consell Català de l’Esport (CCE); Oriol Marcé i Puig, subdirector d’Activitats Esportives i Infraestructures del CCE; Carles Giralt Grau, responsable de l’Àrea d’Alt Rendiment i Esport Federat; i Manel Deiros Fernández, coordinador del Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues. Totes aquestes persones han compartit la jornada amb les i els esportistes per conèixer el seu dia a dia i els objectius immediats.

Les beques, en xifres

Entrant al detall, 26 esportistes s’han tecnificat a partir d’una beca d’entrenament, 39 de forma mixt i, finalment, 70 tenien un règim intern.

Pel que fa a les disciplines, les beques estaven repartides per:

  1. Bàsquet: 24
  2. Atletisme (Cecs i Deficients Visuals): 7
  3. Atletisme (Paralítics Cerebrals): 2
  4. Pista (Ciclisme): 2
  5. Ruta (Ciclisme): 1
  6. Sabre (Esgrima): 8
  7. Patinatge Artístic Gel: 7
  8. Patinatge de Velocitat Gel: 13
  9. Handbol: 20
  10. Natació Artística: 15
  11. Pentatló Modern: 7
  12. Voleibol: 29

Més de 60 anys al servei de la tecnificació esportiva

El Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues es va fundar el 1962 amb l’objectiu de potenciar el talent de les i els esportistes catalans i poder adaptar les necessitats individuals de cada persona als entrenaments. En el mateix recinte hi ha instal·lada la Residència Esportiva Joaquim Blume, on les i els atletes descansen i s’alimenten. Els estudis es duen a terme a l’Institut Joaquim Blume, just al costat, on s’adapten els horaris als entrenaments.

Les instal·lacions esportives estan condicionades per poder practicar 9 esports amb: sala d’esgrima, gimnàs, piscina coberta, pavelló triple, sala de tir, pista de futbol de gespa artificial, pista poliesportiva i recta d’atletisme. A part també hi ha aules d’estudi, sala de projeccions i sala d’actes per 300 persones.

I, finalment, complementen tot l’engranatge del centre els serveis de suport: centre mèdic ubicat a les instal·lacions esportives i on es desenvolupen tots els programes de valoració del grau d’entrenament i de seguiment biològic en els esportistes, així com d’adopció de mesures terapèutiques d’orientació i de rehabilitació.

A través del programa ARC, del qual formen part 4.903 esportistes catalans, Esportcat destina 7 milions d’euros a tots els programes d’alt rendiment i tecnificació i atorga beca a 557 esportistes de diversos nivells de 69 especialitats, que s’entrenen en 8 centres a tot el territori català amb el suport de 100 entrenadors. Un d’aquests és el Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues.

2  

Imatges

Entrega diplomes esportistes becades i becats Centre de Tecnificació Esportiva Blume

Entrega diplomes esportistes becades i becats Centre de Tecnificació Esportiva Blume 4044998

Entrega diplomes esportistes becades i becats Centre de Tecnificació Esportiva Blume

Entrega diplomes esportistes becades i becats Centre de Tecnificació Esportiva Blume 4126638

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined