Recepció Fira Bio de Boston

President Aragonès: "La Bio International Convention de Boston ha de suposar un retorn de nous projectes i inversions per a Catalunya"

query_builder   2 juny 2023 12:28

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La Bio International Convention de Boston ha de suposar un retorn de nous projectes i inversions per a Catalunya"

  1. El cap de l’Executiu i el conseller Balcells han rebut a Palau les 46 empreses catalanes que participaran en aquesta trobada de partnering, la més important del sector biotecnològic internacional
  2. El conseller Balcells encapçalarà la delegació de la BioRegió de Catalunya, l’activitat de la qual suposa gairebé el 10% del Producte Interior Brut
El president i el conseller de Salut durant la recepció. Autor: Rubén Moreno
El president i el conseller de Salut durant la recepció. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/06/02/11/48/5d553525-d459-4f44-a8f8-921090c5748d.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":133114}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, han rebut avui al Palau de la Generalitat els representants de les 46 empreses catalanes que participaran en la Bio International Convention, que se celebrarà a Boston del 5 al 8 de juny.

El cap de l’Executiu ha destacat que la fira, que és la trobada de partnering més important del sector biotecnològic internacional, ha de ser una “oportunitat” per a les empreses i també per al país, perquè la intenció és que “hi hagi un retorn en forma de nous projectes i de noves inversions, des de Catalunya i cap a Catalunya, i també un retorn en forma de millor salut”.

Aragonès ha assegurat que el Govern i les institucions “estan compromeses” des de fa molts anys amb el sector i amb un “sistema de recerca molt sòlid, que és un sistema de país, àmpliament compartit”, que ha estat valorat per tots els governs, independentment del color polític.

En aquest sentit, ha destacat la llarga tradició de la indústria farmacèutica a Catalunya i un sistema de recerca “que fa molts anys que inverteix en capital humà i en infraestructures tecnològiques d’altíssim nivell”, a més d’“una societat oberta al món, capaç d’atreure talent en àmbits globals” i de “molts projectes rellevants que s’estan impulsant des de l’àmbit públic”.

Recepció Convenció Bio International{"name":"2023/06/02/11/50/9d5369bc-2605-43fa-9862-285959fadf2f.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":211640}

“Tot això permet que avui la bioregió de Catalunya aglutini més de 1.350 empreses i 91 entitats de recerca, amb una facturació total del sector de gairebé 40 mil milions d’euros i vora 250 mil treballadores i treballadors”, ha afegit.

El president també ha assegurat que,al costat del talent, el Govern aposta per grans infraestructures de recerca i innovació que han de ser “un estímul més”, com la Llei de la Ciència, aprovada recentment pel Parlament amb un “amplíssim acord”, o el Centre de Teràpies Avançades de Catalunya.

Per la seva part, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha destacat la importància d’aquesta fira biotecnològica, que ha afirmat és “la més important que es fa al món i punt de trobada excepcional de la biotecnologia i de les noves teràpies”. Balcells ha assenyalat el compromís de sempre del Govern a l’hora de donar suport a aquestes trobades i ha remarcat que en un futur Catalunya hi hauria de tornar a anar “amb un paraigües propi”, com ja havia fet en alguna ocasió, i “que permetria visualitzar quina és la potència del sector salut al país”.


Bio International Convention

En aquesta edició de la Bio International Convention el conseller Balcells encapçalarà la delegació de la BioRegió de Catalunya, formada per 46 empreses i entitats i més de 80 delegats; el que suposa més del cinquanta per cent de la presència d'empreses de tot l’Estat. De fet, Catalunya compta amb l'ecosistema de ciències de la vida més dinàmic de l’Estat i un dels més actius d’Europa.

Biocat és l’entitat responsable de dinamitzar i promoure la BioRegió catalana, que està integrada per més de 1.350 empreses i 91 entitats de recerca i representa el 8,7 % del PIB i més del 7% de l’ocupació a Catalunya. En els darrers tres anys, la xifra d’inversors internacionals que han apostat per startups de la BioRegió de Catalunya gairebé s’ha duplicat.

Aquest any la Bio International Convention acollirà més de 14.000 líders biotecnològics i farmacèutics durant una setmana per descobrir noves oportunitats de negoci i sinèrgies.

La convenció és una oportunitat única per a les empreses i institucions vinculades a la biotecnologia per obtenir informació d'alt valor científic i financer, tancar aliances estratègiques, obtenir finançament per a projectes i assolir nous clients. A més, el sistema de reunionsone-to-one permet tancar una agenda prèvia de reunions amb altres empreses, inversors i institucions.

Durant l'esdeveniment, es tractaran els temes més urgents de la indústria com la COVID-19, les malalties infeccioses, l'oncologia, la teràpia cel·lular i genètica i el digital health, entre altres. El programa inclourà activitats acadèmiques, actes de networking, presentacions d'empreses, un espai expositiu i diversos seminaris i conferències


3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1216083

Fotografia 2

Fotografia 2 1268262

Fotografia 3

Fotografia 3 1713135

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined