L’acord de Govern autoritza l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) del Departament de la Vicepresidència a atorgar una subvenció de 400.000 euros a la Fundació Sida i Societat per al finançament dels projectes UALE i MANGUA. Aquests projectes formen part de la col·laboració que l’ACCD i el Ministeri de Salut Pública i Assistència Social de Guatemala (MSPAS) mantenen des de l’any 2006.
L’ACCD i elMSPAS varen signar el seu primer acord de col·laboració el 2006 amb vigència fins al 2008 amb l’objecte d’establir un marc general de col·laboració amb la finalitat de concretar i impulsar conjuntament una sèrie d’actuacions, principalment en 3 àmbits: el desenvolupament de la farmacovigilància, la formació de capital humà, i el tractament del VIH-SIDA. El 2007es va signar la segona addenda que inclou la continuació del “Projecte UALE-Prevenció, control i tractament de les infeccions de transmissió sexual (ITS)/VIH al departament d’Escuintla”. El 2008 es signà la tercera addenda que inclou els projectes UALE i “MANGUA-Suport Tècnic al Ministeri de Salut Pública i Assistència Social de la República de Guatemala i als dos Hospitals de Referència a la Ciutat de Guatemala en el desenvolupament d'un aplicatiu informàtic per al monitoreig i avaluació del tractament antirretroviral i la constitució d'una cohort de pacients positius”.
El segon acord de cooperació entre l’ACCD i el MSPAS es va signar el 2009 i finalitzarà el 2011. Aquest segonacord manté els 3 àmbits d’actuació del primer i l’any passat ja se’n va signar la primera addenda. L’acord d’avui permetrà signar l’addenda 2010, la segona d’aquest segon acord de col·laboració, i lliurar a la Fundació Sida i Societat els 400.000 euros perquè executi els projectes UALE i MANGUA.
El projecte UALE ha permés fins araincrementar el coneixement, l’accés i la utilització de les mesures de prevenció del VIH/ITS entre les Treballadores del Sexe Comercial, els Homes que tenen Sexe amb Homes (HSH) i altres grups de població vulnerable del departament d’Escuintla. També ha augmentat l'accés i la qualitat dels serveis d'atenció integral als afectats de VIH/ITS i SIDA i s’han reduit els factors de risc estructurals enfront del VIH/ITS en les poblacions més vulnerables.