Finalitza l'Alerta del Pla INUNCAT

Finalitza l'alerta del Pla INUNCAT sense incidències importants

query_builder   3 juny 2023 20:30

event_note Nota de premsa

Finalitza l'alerta del Pla INUNCAT sense incidències importants

  1. El Pla INUNCAT queda ara en fase de Prealerta per les previsions d’intensitat de pluja per demà a gran part del territori.

Protecció Civil de la Generalitat informa que s'ha donat per finalitzada la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) un cop el Servei Meteorològic de Catalunya informa que ha finalitzat els episodis d'intensitat d’aquesta tarda. Amb tot, el Pla INUNCAT queda en fase de Prealeta perquè es mantenen les previsions d’intensitat de pluja per demà a gran part del territori.

D’acord amb la informació del Servei Meteorològic de Catalunya SMC, durant el matí de demà es veurà afectat el prelitoral i per la tarda la meitat nord del territori, amb les comarques del Berguedà, Ripollès, Solsonès, Garrotxa, Noguera i Osona, amb més probabilitat de superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts.


Durant el dia d'avui s’han registrat les següents superacions de llindar:

  1. Olot (Garrotxa): 42,6 l/m2
  2. Vilanova de Meià (Noguera): 28,4 l/m2
  3. Camarasa (Noguera): 27,8 l/m2
  4. Vacarisses (Noguera): 23,5 l/m2
  5. Sant Pau de Segúries (Ripollès): 20 l/m2

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, fins les 18h d'avui, 49 trucades associades a 37 incidents. Més de la meitat de les trucades (28) provenen del municipi de Terrassa (Vallès Occidental). El segon municipi amb més trucades (9) correspon a Olot (Garrotxa), amb quasi el 20% del total. Amb tot, l’episodi de pluges no ha provocat incidències importants.

undefined
undefined
undefined
undefined