Foto

El Govern remarca el valor de les cures en els cossos de seguretat i d'emergències

query_builder   7 juny 2023 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern remarca el valor de les cures en els cossos de seguretat i d'emergències

  1. Elena inaugura una jornada sobre les cures en els cossos de seguretat i emergències assegurant que “les cures impacten en la manera com tractem a la societat”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha inaugurat avui la jornada L’ètica de les cures en els cossos de seguretat i d’emergències a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. La jornada, organitzada pel Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals del Departament d’Interior i l’ISPC, serveix per commemorar el Dia Internacional per a la Salut de les Dones i té com a objectiu fer visible el valor de les cures i les desigualtats estructurals de gènere, així com fomentar un canvi organitzacional en els cossos de seguretat i d’emergències. 

En la seva intervenció, Elena ha destacat que “és necessari parlar de cures, perquè l’impacte que té com tractem els altres dins les nostres organitzacions té a veure amb com tractem a la societat a la qual servim”.

El titular d’Interior ha recordat que “més presència femenina i més polítiques d’igualtat són condicions necessàries, però no suficients”. “Cal que les cures siguin una prioritat, perquè la qualitat humana dins les organitzacions impactarà com gestionem la nostra relació amb la societat. No és només per una qüestió d’empatia, de justícia i ètica, sinó per ser millors i més eficaços", ha remarcat Elena.  

La secretària de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, ha estat l’encarregada de cloure l’acte. Pineda ha assegurat que “les polítiques de cures són polítiques feministes de primer ordre. Adoptar una cultura de les cures permet també disminuir les desigualtats i les discriminacions”. “Les cures no poden ser un privilegi, han de ser polítiques públiques i una responsabilitat col·lectiva i així les estem desplegant des del Govern”, ha afirmat.

Al llarg del matí hi ha hagut una ponència inaugural sobre l’ètica de la cura i la feminització de la societat, a càrrec de Begoña Roman Maestre, doctora en Filosofia i professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona; presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. La ponència ha estat presentada per la cap del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals del Departament d'Interior, Alba Alfageme Casanova. 

També s’han dut a terme dues taules rodones. La primera, a càrrec d’experts d’empreses, han exposat com incorporar l’ètica de la cura a les organitzacions i ha estat moderada per Carme Navarro, tècnica del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals del Departament d'Interior. La darrera taula, formada per membres dels cossos de seguretat i d’emergències i pel responsable del Centre de Lideratge de l’ISPC, Jordi Vilardell, ha debatut sobre les bones pràctiques en els cossos operatius. Aquesta taula ha estat moderada per Mireia Casellas Tauler, coordinadora de Projectes Estratègics del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals del Departament d'Interior. 


1  

Imatges

Foto

Foto 487138

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined