1. La Fundació Horitzó Berguedà rebrà finançament estable per als serveis prelaboral i de club social

El Departament de Drets Socials ha concertat 25 places de servei prelaboral i fins a 30 de club social que ofereix la Fundació Horitzó Berguedà a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental. Aquesta fórmula de finançament permet incloure aquests serveis per primera vegada dintre de la xarxa d’ús públic de serveis socials i alhora dona estabilitat a l’entitat. Es tracta de l’únic servei d’aquestes característiques que s’ofereix a la comarca.

Foto de família dels representants del Departament de Drets Socials i de la fundació Horitzó Berguedà.{"name":"2023/06/07/18/03/d831714c-d2be-49a8-a3cd-1e7f621d80a3.jpg","author":"Horitzó Berguedà","type":"0","location":"0","weight":202624}


El club social és un programa de suport a la integració i inserció comunitària mitjançant el lleure adreçat a persones amb malaltia mental. Es basa en la creació i l’estímul de vincles relacionals per millorar el sentiment de pertinença a la col·lectivitat i combatre l’estigmatització del col·lectiu. Mentre que el servei prelaboral promou la integració de les persones amb malaltia mental mitjançant l’aprenentatge de les habilitats socials i laborals bàsiques.

En una visita a l’entitat, la directora general de Serveis Socials, Mariona Homs i Alsina, ha destacat que des del Departament de Drets Socials s’ha fet una mirada a mitjà i llarg termini per identificar aquells territoris on hi ha entitats que treballen des de fa anys oferint uns serveis de qualitat, com és el cas de la Fundació Horitzó, per finançar-los des de la Generalitat.

Per la seva banda, la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons i Vilarasau, ha posat en valor la nova forma de finançament, més estable, i que substitueix les subvencions. Amb aquesta fórmula, a més a més, la gestió recau en les entitats que ofereixen un servei de qualitat i no en aquelles que ofereixen un preu més baix.