Fotografia1

La convocatòria dels ajuts FI-SDUR estarà oberta fins al 21 de juny

El Departament de Recerca i Universitats augmenta un 10% els ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes

query_builder   11 juny 2023 10:00

event_note Nota de premsa

La convocatòria dels ajuts FI-SDUR estarà oberta fins al 21 de juny

El Departament de Recerca i Universitats augmenta un 10% els ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes

  1. Es destinaran 9 milions d’euros als departaments i unitats de recerca del sistema universitari català per a la formació de talent científic
  2. Aquests ajuts permetran contractar més d’un centenar d’investigadors i investigadores per un període de 3 anys
Fotografia 1{"name":"2023/06/09/14/13/6b6b3c7a-14da-4030-bb69-8aa7a5ca90ba.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":81084}

El Departament de Recerca i Universitats ha incrementat un 10% l’import total de la convocatòria dels ajuts FI-SDUR, dirigida a departaments i unitats de recerca del sistema universitari per contractar personal investigador predoctoral durant un període de tres anys. Per tant, amb la convocatòria d’aquest any es destinaran 9.035.610 euros a la captació de talent científic per a les universitats catalanes.

Els ajuts permetran contractar un major nombre d’investigadors i investigadores predoctorals que en la convocatòria anterior, que es van atorgar 8,1 milions d’euros i es va finançar la contractació de 114 investigadors i investigadores.

L’augment també quedarà reflectit en les anualitats que Recerca i Universitats ingressarà als departaments de les universitats per a cada persona investigadora incorporada.

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha subratllat la importància d’uns ajuts “que promocionen l’accés als estudis de doctorat, la realització de tesis doctorals de qualitat i la professionalització del personal investigador”. Pel conseller, a més, amb aquesta línia d’ajuts a la contractació de personal investigador “estem reforçant la captació i retenció del talent científic al sistema català de coneixement, en la línia de les conclusions del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement”.

L’objectiu dels FI-SDUR és el de fomentar la capacitat investigadora del sistema universitari català, impulsant i consolidant estratègies i polítiques científiques conjuntes entre els departaments i les universitats, amb la finalitat de desenvolupar activitats de recerca d'impacte internacional i enfortir la generació de coneixement i la transferència.

Les persones candidates als ajuts, que han de fer la sol·licitud telemàtica fins al 21 de juny, han d’haver finalitzat els estudis que donen accés als ensenyaments oficials de doctorat a partir de l’1 de gener de 2020, tot i que hi ha excepcions per a persones que hagin gaudit d’un període de baixa per maternitat o paternitat, patit una malaltia greu o altres situacions previstes a la convocatòria.


Programa alineat amb Horizon Europe

Els ajuts FI-SDUR tenen com a objectiu la contractació de personal investigador predoctoral en formació que estigui duent a terme estudis de doctorat al sistema universitari català. Gestionats des de l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), estan cofinançats pel Fons Social Europeu Plus en el marc del Programa de l'FSE+ de Catalunya 2021-2027. El programa s'ajusta als objectius estratègics de recerca de la Comissió Europea fixats al programa Horizon Europe, que afavoreixen una recerca ètica, responsable i innovadora enfocada cap a la transferència de coneixement i l'aplicabilitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined