Mossos d'Esquadra

La investigació contra els Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois, se salda amb 28 detinguts per dos delictes d'homicidi, segrest i tràfic de marihuana, entre d'altres

query_builder   12 juny 2023 10:19

event_note Nota de premsa

La investigació contra els Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois, se salda amb 28 detinguts per dos delictes d'homicidi, segrest i tràfic de marihuana, entre d'altres

·Dotze dels 28 arrestats han ingressat a presó més un tretzè detingut que ja complia condemna penitenciària

. A sis se’ls imposen mesures de no apropament a estadis de futbol

. La investigació també els atribueix delictes d’amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l’àmbit de l’esport i organització criminal

El balanç de l’operació contra els Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois, se salda amb 28 detinguts per dos delictes d’homicidi, segrest, tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l’àmbit de l’esport i organització criminal dels quals dotze han ingressat a presó. Un dels detinguts es va fer en una cel·la d’un centre penitenciari on ja complia condemna. La investigació l’ha dut a terme la Comissaria General d’Informació (CGINF) i la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC) i l’ha tutelat el Jutjat d’Instrucció número 12 de Barcelona tot i que la va iniciar el Jutjat d’Instrucció i Primera Instància número 4 de Cornellà de Llobregat.

Les intervencions es van fer als municipis de Barcelona, Viladecans, Gavà, El Prat de Llobregat, Castelldefells, Torrelles de Llobregat, Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Corbera de Llobregat, Barberà del Vallès, Sabadell, Cunit, Girona, Vallirana, Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixach, Sant Joan d’espí, Sant Pere de Ribes, Castellbisbal, Olesa de Bones Valls i Hostalets de Pierola.

A les divuit entrades s’hi van intervenir sis armes (dues de llargues i quatre de curtes), diverses armes blanques (ganivets, katanes, matxets), altres armes prohibides i armilles antitrets. En relació amb substàncies estupefaents, es van intervenir principalment marihuana i anabolitzants. A dos domicilis es van desmantellar dues plantacions interiors d’unes 300 plantes cadascuna. També es van intervenir uns 182.000 euros en metàl·lic, rellotges d’alta gamma valorats en 140.000 euros i sis vehicles, dels quals tres d’alta gamma, de procedència presumptament il·lícita, diversos dispositius electrònicsi documentació falsa.

L’operatiu va comptar amb la participació del GEI, la Brigada Mòbil, ARRO, Unitat Canina, Àrea de Suport Operatiu, Àrea de Mitjans aeris, Científica.

L’inici de la investigació se situa en l’assalt violent en un bar de Cornellà de Llobregat freqüentat per seguidors radicals del R.C.D. Espanyol el mes de novembre de 2021, on van resultar ferides diverses persones. La investigació es va emmarcar dins l’àmbit de la violència en l’esport i la Comissaria General d’Informació, en el marc de les seves competències, va assumir les primeres gestions, a través de les quals es van identificar sis persones presumptament relacionades amb l’agressió.

Com a conseqüència de l'anàlisi de tota la informació obtinguda a la investigació es va comprovar que les mateixes persones que havien participat en l'agressió presumptament formaven part d’una organització criminal estructurada i amb un marcat lideratge, assentada en territori català, emparats sota el nom de Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois, el grup d’animació radical del F.C. Barcelona.

Dels indicis obtinguts els investigadors van constatar que es dedicaven a la comissió de fets delictius d'extrema gravetat. En aquest punt és quan es va establir un equip conjunt d’investigació integrat per la comissaria General d’Informació i la Comissaria General d’Investigació Criminal.

Després de nou mesos d’investigació es van obtenir indicis suficients per atribuir-los dos delictes d’homicidi, segrest, cultiu i tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l’àmbit de l’esport i organització criminal.

Entre els detinguts s’hi troben alguns dels líders i lloctinents de l’organització criminal, a banda d’altres persones que participarien de les activitats criminals amb diferents responsabilitats i tasques. A un dels detinguts se l’investiga com a presumpte autor d’un delicte de dipòsit d’armes ja que se li va trobar una metralladora Thomson de guerra del calibre 45.

Després de passar a disposició judicial dotze dels detinguts van ingressar a presó i un tretzè integrant ja complia condemna. La resta van quedar amb llibertat amb càrrecs, sis amb mesures de no apropament a estadis de futbol.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 12 de juny de 2023

undefined
undefined
undefined
undefined