- El guardó per a cada grup és una estada d'acceleració i innovació a Catalunya pels més joves i a l'estranger per la categoria sènior
- L’iFest està organitzat per la Generalitat de Catalunya i té per objectiu fomentar la innovació i l’emprenedoria entre els joves
El Govern ha premiat sis equips de joves emprenedors en la cinquena edició de l’iFest, el programa de foment i acompanyament en emprenedoria i innovació adreçat a joves que promou la Generalitat de Catalunya.
Després de superar dues rondes prèvies i posar-se a prova davant un jurat, els equips guanyadors de cada categoria són:
Categoria Júnior
- Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Projecte Alarm Waste: Creació d'un sistema de tàper que detecta els aliments a punt de caducar.
Amb Pilar, Sara i Alejandra. Escola Claret Barcelona.
- Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
Projecte Busy: Dispositiu d'intel·ligència artificial amb càmera i micròfon per a millorar el rendiment de l'alumnat i la millora de la impartició de les classes per part dels docents.
Amb Biel, Marc i Martí / Shaker: Josep P. Escola Joviat de Manresa.
- Departament de Recerca i Universitats
Projecte Triangle d'Investigació: creació de diferents activitats per connectar amb la ciutadania per tal de transmetre informació sobre aquests centres de recerca i generar interès.
Amb “David, Víctor i Marius / Shaker: Alexandre. Col·legi Jesuïtes Casp Barcelona
Categoria Sènior
- Repte lliure
Projecte Water Hope: potabilitzador d'aigua que alhora torna a aprofitar l'energia per poder utilitzar-la per cuinar.
Amb Arturo, Miguel Angel i Albert / Shaker: Sandra. INS Pere Martell de Tarragona.
- Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Projecte Re-Food: aplicació de subscripció per a assistir a restaurants i consumidors i reduir el malbaratament alimentari.
Amb Cristhina, Albert i Joel / Shaker: Carlos. Escola Monlau de Barcelona.
- Vall d'Hebron
Projecte HealthTeen: creació d'un sistema d'activitats lúdiques per millorar l'estança dels joves als hospitals.
Amb Kevin, Arnau i Sergi / Shaker: Carlos. Escola Monlau de Barcelona.
Menció al centre més participatiu
A l’Institut de Vic
Menció als millors shakers
Carlos Díaz i Alba Ferré del Centre d’Estudis Monlau
Enguany, més de 600 persones entre estudiants i docents s’han involucrat en aquesta competició que persegueix fer aflorar el talent dels joves per trobar solucions a una dotzena de reptes plantejats per empreses i organitzacions de prestigi, arrelades a Catalunya, i per la mateixa Administració. De fet, de cara a aquesta edició fins a cinc departaments han subscrit un acord de col·laboració per continuar organitzant l’iFest durant, almenys, quatre edicions més. Aquests són el Departament d’Empresa i Treball, Educació, Recerca i Universitats i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Cultura.
Els reptes plantejats estan estretament vinculats als ODS
En aquesta edició de l’iFest, la Generalitat de Catalunya ha apostat per alinear-se amb patrocinadors estratègics que han plantejat reptes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per tal que totes les persones participants prenguin consciència dels grans reptes que té al davant la societat, posin fil a l’agulla i siguin part de la solució. L’iFest vol ser la rampa de sortida per a aquells joves amb motivació per innovar i emprendre. Els sis equips guanyadors també rebran orientació experta per perfeccionar el seu projecte i desenvolupar un model de negoci sostenible que els permeti dur el seu projecte fins allà on vulguin.