Conseller Elena al Fòrum Europa

Conseller Elena: "Hem demostrat que es pot governar la seguretat pública des de l'esquerra"

query_builder   16 juny 2023 10:54

event_note Nota de premsa

Conseller Elena: "Hem demostrat que es pot governar la seguretat pública des de l'esquerra"

  1. Joan Ignasi Elena ha destacat que “gestionar la seguretat i les emergències és treballar per garantir drets i llibertats, especialment dels més vulnerables”
  2. El titular d’Interior ha afirmat que “s’ha de governar bé, però fent les coses diferents de com s’havien fet sempre”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet balanç aquest matí dels dos primers anys al capdavant del Departament d'Interior en el marc de l'esmorzar 'Fòrum Europa-Tribuna Catalunya' organitzada per New Economy Forum.

Elena ha començat destacant que “aquests dos anys han servit per demostrar que es pot gestionar la seguretat des de l’esquerra” i ha remarcat que “es pot governar bé fent les coses diferents des d’un punt de vista progressista”.

El conseller ha enumerat algunes decisions preses, com ara la de "revertir les severes retallades patides entre el 2010 i el 2017, amb més mitjans i recursos, un augment del pressupost del 35% en dos anys i amb més competències". El titular d’Interior ha recordat que "s’han incorporat cada any 800 nous mossos, 250 bombers i 100 agents rurals”, a més de 500 bombers voluntaris per consolidar el sistema mixt català.

El titular d'Interior ha fet referència a la necessitat d'avançar en la feminització dels cossos de seguretat i emergències. “No podem tenir només un 21% de dones mosses, un 2% de bomberes i un 13% de dones a Agents Rurals", ha reiterat. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que "la feminització no és només incorporar dones, sinó que també que estiguin en llocs de comandaments, que hi hagi direccions més corals o bé impulsar una política de cures i de gestió emocional".

D'altra banda, el conseller Elena ha fet referència al concepte de seguretat: "Si pensem en la seguretat cal pensar en l'urbanisme, en el tractament de l'espai públic i en la mateixa intervenció comunitària. Sense oblidar-nos que la seguretat és també el comerç de proximitat i el tractament de l'oci nocturn".

Seguint en aquesta línia, Elena ha parlat del narcotràfic de marihuana des del punt de vista del crim organitzat: "és avui el principal problema que té la nostra societat” i ha alertat de la relació directa que té amb les ocupacions de caràcter delinqüencial.

L’intervenció d’Elena ha estat presentada per la Cap del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals, Alba Alfageme, qui ha fet una introducció d’aquests anys al Departament d’Interior i on ha contextualitzat les mesures i actuacions executades mirant, també, a futur: “Hem de transformar les coses, i el conseller Joan Ignasi Elena té un compromís i unes conviccions socials elevadíssimes per canviar la mirada".

“El PSC ha involucionat cap a un partit conservador nacional i socialment”

En relació als comicis del proper 23 de juliol, Joan Ignasi Elena ha rebutjat que es tracti d’un plebiscit entre el PSOE o la dreta assegurant que "el PSOE ha demostrat assemblar-se al PP en massa àmbits”. “El gran problema del PSOE és que ha estat incapaç de combatre ideològicament la dreta", ha afegit

Elena s’ha referit també a la involució del PSC cap a un partit conservador des del punt de vista nacional, social i econòmic: “defensar que no s'ha de votar el futur polític de Catalunya és legítim; el que no és legítim és negar-ho, quan el 80% de la població fa més d'una dècada que ho demana".

Finalment, el conseller d'Interior ha recalcat que "l'única manera de fer front a l'extrema dreta de PP i Vox en aquestes eleccions és el sobiranisme d’esquerres, que és garantia dels interessos de Catalunya, de què no hi haurà pactes amb la dreta espanyola així com garantia de l'amnistia i autodeterminació".

Elena ha defensat també el camí conjunt per fer dels partidaris del referèndum, i ha demanar “respectar les diferents mirades polítiques, no renunciar mai al diàleg i donar més pes a la societat civil”.


2  

Imatges

Conseller Elena al Forum Europa

Conseller Elena al Forum Europa 271904

Alba Alfageme al Forum Europa

Alba Alfageme al Forum Europa 278250

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined