cme

Els Mossos d'Esquadra detenen per una Ordre Europea de Detenció el presumpte autor de dos robatoris amb explosius a caixers a Alemanya

query_builder   17 juny 2023 09:21

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen per una Ordre Europea de Detenció el presumpte autor de dos robatoris amb explosius a caixers a Alemanya

· Es va establir un dispositiu policial al voltant del domicili on es trobava el sospitós per tal de fer efectiva l’ordre de detenció, ja que en un inici les persones que hi residien no van col·laborar amb els agents

. El detingut ha ingressat a presó a l’espera de ser extradit a Alemanya

Agents de la Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d'Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC) han detingut un home de 25 anys, en el marc d’una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE), a qui se li atribueixen dos robatoris a caixers automàtics amb utilització d’explosius l’any 2022 a dues ciutats d’Alemanya. L’investigat es trobava fugit i va ser reclamat per les autoritats judicials alemanyes, en el marc de la col·laboració internacional habitual entre els Mossos d’Esquadra i altres policies europees.

El dia 8 de juny els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement a través d’una OEDE que l’investigat es podria trobar en una casa situada a una urbanització de la població de Corbera de Llobregat.

A primera hora del matí, una dotació policial de seguretat ciutadana de la comissaria de Sant Vicenç dels Horts, es va adreçar al domicili on podia residir el reclamat per tal de fer comprovacions. La casa estava habitada per diversos homes que en observar la presència policial van tancar porta i persianes i van romandre al seu interior sense sortir, i sense col·laborar amb els agents.

En aquest punt, es van activar diferents recursos policials, entre ells el GRAF, que es va fer càrrec de l’actuació. També es va establir un perímetre de seguretat al voltant de la casa amb la finalitat d’assegurar el lloc i minimitzar les conseqüències en cas que les persones que eren a l’interior de la casa presentessin residència violenta a la intervenció policial. El segon objectiu era el d’evitar una possible fugida de la persona recercada o de la resta de persones que s’hi trobaven.

Paral·lelament, es feien gestions amb el Jutjat de Guàrdia de Sant Feliu de Llobregat per sol·licitar una ordre d’entrada al domicili per detenir a la persona recercada.

Finalment, els ocupants de la casa van sortir voluntàriament i van permetre l’accés a la casa per tal que es poguessin fer comprovacions. El resultat va ser la identificació de cinc homes entre els quals es trobava el fugitiu. Va ser detingut i traslladat a les dependències policials de Sant Feliu de Llobregat per tal de formalitzar l’Ordre Europea de Detenció i Entrega.

El dia 9 el detingut va passar a disposició judicial del Jutjat Central d’Instrucció 1 de l’Audiència Nacional que va decretar el seu ingrés a presó a l’espera de ser extradit a Alemanya.Oficina de Comunicació

Barcelona, 17 de juny de 2023

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined