Imatge gràfica de la mostra

Inauguració a la Sala Cotxeres el dia 29 de juny a les 18h

GEOGRAFIES Josep Vallverdú, al Palau Robert

query_builder   26 juny 2023 13:01

event_note Nota de premsa

Inauguració a la Sala Cotxeres el dia 29 de juny a les 18h

GEOGRAFIES Josep Vallverdú, al Palau Robert

Benvinguda a càrrec d’Eva Pomares, directora general de Difusió

Intervencions de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Carme Vidal, comissària de l’Any Josep Vallverdú i de l’exposició

Paraules de Josep Vallverdú

Cloenda a càrrec d’Eva Pomares

En el decurs de l’acte hi haurà lectures de l’obra de Vallverdú a càrrec de Lluís Calvo, Gemma Ruiz, Alba Dalmau i Joaquim Carbó, i una breu intervenció musical d’Anna Amigó.

El 29 de juny s’inaugura al Palau Robert de Barcelona l’exposició itinerant GEOGRAFIES Josep Vallverdú, amb motiu del seu centenari. Aquesta exposició ha estat produïda per la Diputació de Lleida a través l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb la Universitat de Lleida, dipositària del Fons Vallverdú, i la Biblioteca Pública de Lleida, i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Lleida.

L'exposició presenta tota la producció bibliogràfica d’un escriptor de factura polièdrica de resultes de la qual n’és, també, la seva obra. Aquest fons, amb cadascuna de les primeres edicions i traduccions de les obres de l’escriptor, és el que està dipositat a la Biblioteca de la Universitat de Lleida: la literatura infantil i juvenil, les traduccions, els llibres personals (memòries, dietaris i articles), el teatre i la poesia. Comissariada per Carme Vidal Huguet, la mostra presenta Josep Vallverdú com un home de geografies: Lleida, Sant Martí de Maldà, Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Balaguer, on tornarà, Puiggròs, les Borges Blanques i l’Espluga de Francolí. Cada geografia lligada a la seva vida i obra.


  1. Per a una millor atenció, demanem als mitjans de comunicació que us acrediteu prèviament a sandra.iglesias@gencat.cat (Sandra Iglesias), o bé mporter@gencat.cat (Martí Porter, tel 637 948 341)


undefined
undefined
undefined
undefined