1. S’adjudica conjuntament la redacció del projecte i l’obra per tal d’accelerar els tràmits i complir amb el termini de 18 mesos.
Representació de l’edifici annex d’ampliació i passarel·la entre els dos edificis.{"name":"2023/06/28/13/08/ec7e72bf-feda-478d-8457-c5d2ea55e3fe.JPG","author":"HTVC","type":"0","location":"0","weight":142482}


El Consell d’Administració d’Infraestructures.cat va publicar l’adjudicació, aquest dimarts 27 de juny, del Contracte de serveis per a l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic, el projecte executiu i la posterior execució de les obres de l’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La durada del contracte per a la redacció del projecte i l'obra és de 18 mesos, i el pressupost total de la licitació és de 31.248.773,26 euros (IVA no inclòs).

El contracte contempla una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, amb un nou edifici per a ús de Bloc Quirúrgic, Esterilització, Hospital de Dia, Consulta Externa, Farmàcia, serveis generals de suport i aparcament. El nou edifici es connectarà mitjançant una passarel·la amb l’edifici actual, i l’actuació també contempla la connexió mitjançant un ascensor entre l'Hospital i el centre de la ciutat de Tortosa. Posteriorment, s’efectuarà una reforma dels espais alliberats de l’edifici actual.

Ateses les característiques tècniques de la licitació, el seu pressupost i el termini especialment reduït d'execució, l'opció més eficient i eficaç, que assegura la millor resposta a les necessitats detectades, ha estat la contractació conjunta de la redacció del projecte i l'execució de les obres. La previsió és que les obres del nou edifici s’iniciïn una vegada finalitzin els treballs de l’aparcament provisional, que van començar el passat dilluns 19 de juny i que tenen una durada prevista de 18 setmanes.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, s’ha mostrat “satisfeta de seguir avançant en unes infraestructures molt necessàries per al territori”. Roca ha recordat que “l’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta és una necessitat de present, i que es pugui enllestir en aquests 18 mesos és una gran notícia”. Roca també ha volgut fer èmfasi que “des del Departament de Salut seguim treballant paral·lelament en el nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre, del qual estem enllestint la primera part del pla funcional i pel qual continuarem treballant de manera constant”.

1  

Imatges

Representació de l¿edifici annex d¿ampliació i passarel·la entre els dos edificis.

Representació de l¿edifici annex d¿ampliació i passarel·la entre els dos edificis. 142482