1. Considera que la companyia “és estratègica per a l’economia” i genera llocs de treball de qualitat

El departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya dona el seu suport a l’actual projecte industrial del Grup Celsa i, a la vegada, mostra la seva implicació en la seva defensa davant de qualsevol amenaça que vulgui imposar criteris extractors del valor industrial i en detriment de tota la cadena de valor, de proveïdors i dels seus treballadors.

Aquest posicionament és coincident amb els dels governs d’Euskadi i de Cantàbria i té el suport dels sindicats UGT i CCOO, com a representants majoritaris dels treballadors de les empreses del Grup CELSA a l’Estat (Celsa Barcelona, ​​​​Global Steel Wire, Celsa Atlantic i Nervacero).

Celsa Group és avui una de les primeres companyies en aportació al PIB industrial de Catalunya i l’Estat. És també un dels primers generadors de llocs de treball i líder en el desenvolupament de tecnologies i sistemes de producció que asseguren l'autonomia industrial i la generació d'ocupació de qualitat en un sector fonamental com és la producció d’acer.

A més, la companyia ha desenvolupat un model de producció circular i baixes emissions plenament coincident amb les demandes europees de generar una industria sostenible i descarbonitzada. Aquest model capdavanter i líder al continent europeu li ha permès demostrar la seva viabilitat, una vegada sobrepassat l’entorn negatiu generat pel COVID, tancant l’any 2021 i 2022 amb uns nivells de facturació rècord a la història de la companyia.

La companyia va patir els efectes de la pandèmia i va sol·licitar finançament del Fons Europeu d’Ajut a Empreses Estratègiques, que actualment està bloquejat pel rebuig dels fons creditors de la companyia. El Govern català creu que l’ajut públic aprovat pel govern espanyol amb el suport de tot l’entorn social i industrial de la companyia és la solució necessària que assegura el manteniment del centre de decisió i la seva viabilitat econòmica i social, ja que reconeix el valor estratègic de la companyia i protegeix la integritat de la cadena de valor i el model industrial que garanteix la reinversió de recursos i el manteniment dels llocs de treball.

L’executiu considera que la companyia és estratègica per a l’economia i per això reitera el seu suport al grup, als seus treballadors, i als valors industrials estratègics que representa.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________


Twitter:@empresacat | @treballcat

Facebook: Empresa | Treball

Linkedin: Empresa | Treball

Youtube: Empresa | Treball