Imatge vehicle policial

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que receptava mòbils sostrets a tot l'Estat espanyol

query_builder   2 juliol 2023 09:57

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que receptava mòbils sostrets a tot l'Estat espanyol

· Els investigadors van comissar 47.000 euros en efectiu i van recuperar 195 telèfons mòbils sostrets en diferents punts de l’Estat

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van desarticular dimarts un grup criminal dedicat exclusivament a la receptació de telèfons mòbils sostrets i van detenir set membres d’un grup criminal al municipi. En el marc de l’escorcoll, els investigadors van recuperar 195 telèfons mòbils sostrets en diverses localitats de l’Estat espanyol i van comissar 47.000 euros en efectiu.

La investigació es va iniciar quan els agents van identificar un grup de persones que havien fet de la receptació continuada de telèfons mòbils la seva manera de viure.

Gràcies a les gestions d’investigació els agents van aconseguir acreditar que les persones investigades tenien unes funcions determinades dins de l’organització criminal. El grup es dedicava exclusivament a la receptació de telèfons mòbils i tenia diferents punts de compra al municipi de l’Hospitalet de Llobregat. Cada punt de receptació el regentava un únic responsable que atenia els venedors del material sostret. Posteriorment, aquest material el traslladaven a un punt segur, ubicat també al municipi, on l’emmagatzemaven.

Finalment, la matinada del 27 de juny els investigadors van dur a terme la fase d’explotació de la investigació. Els agents, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 1 de l’Hospitalet de Llobregat, van realitzar un total de set entrades i escorcoll, en concret en sis domicilis i un locutori del municipi.

Un total de 117 agents de diverses unitats d’investigació, de la Unitat Regional de Policia Administrativa, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, de la Unitat Canina i Drons van participar en els escorcolls.

En el marc del dispositiu els agents van comissar 47.000 euros en efectiu i 195 telèfons mòbils. La gran majoria d’aquests telèfons estaven embalats amb paper d’alumini, etiquetats amb el preu de compra i a l’interior d’un bagul insonoritzat artesanalment. Posteriorment, els investigadors van aconseguir esbrinar que aquests terminals havien estat sostrets a diferents punts de tot el territori espanyol.

Els investigadors també van localitzar papers manuscrits amb el llistat dels preus de compra dels dispositius, evidenciant el volum de diners generat per l’organització.

Els agents van detenir els set membres de l’organització criminal.

Els arrestats van passar a disposició judicial.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 02 de juliol de 2023


undefined
undefined
undefined
undefined