1. FGC adopta una desena de compromisos específics en acció climàtica, transparència i generació d’oportunitats, en sintonia amb la seva Estratègia d’Activisme 2020-2030
  2. El president de Ferrocarrils signa l’adhesió a l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, durant la primera trobada de la Xarxa d’Activistes de la companyia
FGC
El director del CADS, Arnau Queralt, i el president d'FGC, Toni Segarra, durant l'acte d'adhesió
{"name":"2023/07/04/13/04/d420d61c-6e41-4cf3-82a3-22475bc1181b.jpeg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":52499}


El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra Barreto, acompanyat del director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt i Bassa, ha signat avui l’adhesió de Ferrocarrils a l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya, amb la qual adopta una desena de compromisos específics al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La signatura s’ha fet durant la primera trobada de la Xarxa d’Activistes d’FGC, un grup format per membres de la plantilla de Ferrocarrils que treballen en l’assoliment dels objectius de l’Agenda 2030.

El president d’FGC, Toni Segarra, ha manifestat que, amb la signatura de l’adhesió, “refermem els nostres compromisos de país per fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat dos reptes que FGC enfronta com a empresa compromesa amb un futur millor: “aconseguir la plena corresponsabilitat d’homes i dones en la nostra organització i implementar pràctiques sostenibles en tots els aspectes de la nostra activitat”.

Per la seva banda, el director del CADS, Arnau Queralt i Bassa, ha valorat molt positivament la signatura de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya per part d’FGC i ha expressat el desig que participi activament a l’Aliança Catalunya, sumant-se a les prop de 80 organitzacions que la integren i que treballen plegades per avançar en l’assoliment dels ODS. També ha destacat que aquest mes de setembre ens trobarem a l’equador del període de vigència de l’Agenda 2030, aprovada l’any 2015, i que l’impuls d’espais de treball compartit com l’Aliança Catalunya 2030, àmplies i diverses, són i seran essencials per assolir els objectius de sostenibilitat acordats a nivell global.

Amb l’adhesió a aquest acord, Ferrocarrils passa a formar part de l’Aliança Catalunya 2030, un partenariat entre institucions públiques i privades impulsat pel Govern i dinamitzat a través del CADS. La creació de l’Aliança Catalunya 2030 respon al mandat del Parlament de promoure una unió d’actors públics i privats que contribueixin a la localització a Catalunya dels ODS mitjançant compromisos concrets.

En el cas d’FGC, ha adoptat una desena de compromisos específics, tots ells seguint la línia de l’Estratègia d’Activisme 2020-2030 de Ferrocarrils, que en els darrers anys ja ha començat a desenvolupar. Es tracta del full de ruta de la companyia per posicionar-se com una empresa activista en matèria de responsabilitat social i en la contribució a l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

D’aquesta manera, els compromisos que FGC assumeix davant l’Aliança Catalunya 2030 són esdevenir una empresa neutra en carboni; generar ocupació de qualitat que permeti l’arrelament al territori; preservar i promoure el medi natural; garantir l’accessibilitat universal a totes les infraestructures i serveis d’FGC; esdevenir un referent en l’àmbit de la transparència; avançar en la publicació de dades obertes; assolir un compromís ètic en el funcionament de tota l’empresa; promoure una contractació socialment responsable; avançar cap a la paritat i elaborar pressupostos participatius.


Primera trobada de la Xarxa d’Activistes d’FGC

L’acte d’adhesió a l’Aliança Catalunya 2030 s’ha formalitzat avui en el marc de la primera trobada de la Xarxa d’Activistes d’FGC, que s’ha celebrat a la Sala Versa de l’UPF-Barcelona School of Management.

La xarxa, creada fa dos anys, està formada per professionals de la plantilla de Ferrocarrils que treballen per desenvolupar l’Estratègia d’Activisme d’FGC amb l’objectiu de fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Es tracta d’un espai pensat per col·laborar, fer créixer idees, forjar aliances i definir activitats per a compartir amb tota l’empresa per a promoure el rol d’activista.

Una de les primeres accions de la Xarxa d’Activistes d’FGC va ser l’aprovació del Decàleg de l’Activista. Amb aquest document, les persones activistes de l’empresa es comprometen a treballar per millorar la societat i aportar tot allò que sigui possible per aconseguir un món més igualitari, just i sostenible.

La trobada d’avui ha servit per debatre sobre l’activisme corporatiu i consensuar actuacions que ajudin a assolir els reptes de l’Estratègia d’Activisme de Ferrocarrils. Hi ha participat el president d’FGC, Toni Segarra Barreto; la directora d’Organització i Persones d’FGC, Juliana Vilert Barnet; la periodista, politòloga i escriptora Ana Polo Alonso; i la responsable de l’àrea de Biodiversitat a Greenpeace Espanya, Celia Ojeda.

4  

Imatges

Adhesió Aliança Catalunya 2030

Adhesió Aliança Catalunya 2030 2989903

Trobada Xarxa d'Activistes FGC (1)

Trobada Xarxa d'Activistes FGC (1) 2305311

Trobada Xarxa d'Activistes FGC (2)

Trobada Xarxa d'Activistes FGC (2) 4514857

Trobada Xarxa d'Activistes FGC (3)

Trobada Xarxa d'Activistes FGC (3) 3051730

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 203718