detall de la mà del conseller

Carles Campuzano: "L'atenció centrada en la persona i l'acció comunitària són clau pels equipaments socials"

query_builder   6 juliol 2023 20:07

event_note Nota de premsa

Carles Campuzano: "L'atenció centrada en la persona i l'acció comunitària són clau pels equipaments socials"

El conseller de Drets Socials ha visitat el nou edifici inclusiu i accessible de la Fundació el Maresme a Mataró, on conviuen un centre ocupacional i dues llars-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

El Departament destinarà 406.000 euros del fons Next Generation a la construcció d’aquest equipament, que donarà servei al conjunt de la comarca i n’ha concertat les places residencials


visita del conseller{"name":"2023/07/06/20/05/92e0fe00-59e3-4dee-87b0-48131f9ecf4a.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":132387}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat aquesta tarda el nou edifici que la Fundació el Maresme ha estrenat al barri de Cerdanyola de Mataró. Distribuït en 5 plantes, acull dos serveis que atendran persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca: el centre ocupacional Poble Sec i les llars residència Alarona i Iluro.

L’entitat es beneficiarà, com a mínim, de 406.000 euros de la línia de subvenció del fons Next Generation EU que impulsa Drets Socials. El Departament també té concertades les 24 places residencials de les llars Alarona i Iluro.

En el decurs de la seva intervenció, Campuzano ha destacat que el projecte de la Fundació el Maresme està concebut amb mirada comunitària i basat en el model d’atenció centrada en la persona, punts clau per l’èxit dels equipaments socials. En aquest sentit, ha destacat que els serveis que ofereix “no només treballen per a l’autonomia plena, sinó que també creen comunitat i construeixen barri”.

El centre ocupacional, de 36 places, és un recurs que promou la inclusió d’aquelles persones que han finalitzat l’etapa escolar i no poden incorporar-se al mercat de treball, ni ordinari ni protegit. Des d’una vessant d’Atenció Centrada en la Persona que promou el Govern, el nou centre ocupacional de la Fundació el Maresme proporciona itineraris personalitzats en funció dels interessos i motivacions dels usuaris atesos, així com de les seves necessitats de suport.

Pel que fa a les llars-residència, es tracta de serveis d’acolliment residencial substitutoris de la pròpia llar per a persones amb discapacitat intel·lectual quan ha esdevingut impossible o desaconsellable viure a casa seva, ja sigui per dificultats derivades de la discapacitat, o per manca de condicions sociofamiliars i assistencials adequades. En són usuàries les persones amb discapacitat que necessiten, de forma permanent o temporal, supervisió i ajuda per a les activitats de la vida diària. 

Tots els serveis d’aquest nou edifici han estat dissenyats parant atenció a les necessitats diverses de les persones amb discapacitat intel·lectual. Tant el nou centre d’atenció diürna com les llars ofereixen un entorn segur, acollidor i accessible per a la vida quotidiana de les persones ateses. 

L’acte ha comptat amb la implicació i participació activa de les persones ateses en aquests dos serveis, que han realitzat visites guiades a famílies, entitats i altres persones ateses i treballadores perquè poguessin conèixer de prop les instal·lacions.

Logos{"name":"2023/07/11/11/52/bf212214-3c52-4e85-b171-b7b1fc513447.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":215881}


3  

Imatges

El conseller durant la visita a la residència de Fundació el Maresme

El conseller durant la visita a la residència de Fundació el Maresme 142214

El conseller durant la visita al Centre ocupacional de Fundació el Maresme

El conseller durant la visita al Centre ocupacional de Fundació el Maresme 132387

El conseller durant l'acte amb motiu de la posada en marxa dels equipaments

El conseller durant l'acte amb motiu de la posada en marxa dels equipaments 144834

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined