· La PG-ME tindrà un nou espai en una nau de més de 4.000 m2 ubicada als exteriors de la Terminal 2


· Aquest nou emplaçament acollirà l’Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària, els efectius de trànsit, així com l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud


La Direcció General de la Policia i AENA han signat un acord que suposa la cessió de manera gratuïta i indefinida d’un nou espai per dur a terme les noves instal·lacions dels Mossos d’Esquadra a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat en una nau ubicada als exteriors de la Terminal 2.

Una vegada finalitzin les reformes que cal fer a l'interior de la nau, aquest nou espai acollirà l’Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària, que dóna seguretat a l'aeroport, l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud actualment ubicada a l'ABP d'Esplugues de Llobregat i els efectius de la trànsit destinats a l'aeroport. Les dotacions de trànsit focalitzen la seva feina en garantir una mobilitat segura i fluïda i, especialment, en vetllar pel compliment estricte de la normativa referent als VTC. L'espai tindrà una afectació directa sobre més de 250 mossos i mosses.


La nova instal·lació -de més de 4.000 m2- permetrà també ubicar-hi altres serveis i unitats de la PG-ME que realitzin funcions en la infraestructura aeroportuària. D’aquesta manera es podrà garantir la protecció i seguretat de les persones i els béns tant en l’activitat ordinària de la infraestructura com davant de situacions extraordinàries, per riscos o emergències, en col·laboració amb altres institucions i organismes públics i privats.


Amb l’acord signat es dóna el tret de sortida perquè aquesta nova instal·lació esdevingui un espai clau i estratègic pel desenvolupament de les funcions policials necessàries en l'aeroport. Actualment es troba en condicions parcials d’utilització i requereix d’una rehabilitació interior d’una part de l’edifici que es durà properament a terme per tal d’adequar-se a les necessitats del Cos. 


Els Mossos d’Esquadra, des de 2006 a l’Aeroport de la capital catalana


L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat forma part de les infraestructures estratègiques, anomenades crítiques, el funcionament del qual és indispensable en la provisió de serveis essencials de transport aeri. Des de l’any 2006, el cos de Mossos d'Esquadra ha vingut desenvolupant les funcions de policia integral en aquesta infraestructura, coordinant-se amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a distribuir les respectives responsabilitats assignades en les diferents zones de l’aeroport.


Amb la signatura del nou acord es pretén revertir la situació de temporalitat de les instal·lacions on actualment hi ha els efectius policials i dotar d’unes instal·lacions modernes i de més capacitat per als serveis que hi presten servei. De fet, des de fa uns anys es van iniciar converses amb els responsables d’AENA per tal d’aconseguir un espai amb millors condicions i de caràcter permanent al recinte aeroportuari i que finalment han fructificat amb aquest acord.Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 07 de juliol de 2023