Residus

L'àrea de compostatge de Torre d'en Dolça ha recuperat 27 tones de restes orgàniques d'establiments turístics des de maig de 2022

query_builder   10 juliol 2023 16:05

event_note Nota de premsa

L'àrea de compostatge de Torre d'en Dolça ha recuperat 27 tones de restes orgàniques d'establiments turístics des de maig de 2022


  1. Port Aventura World Resort i l’hotel de Salou La Marinada han aportat 27 tones de restes orgàniques a la Planta de Compostatge de Torre d’en Dolça, obtenint-ne 7 tones de compost d’alta qualitat
  2. Els resultats s’han presentat en la conferència final del projecte europeu SIRCLES, que combina el compostatge de proximitat amb la inserció laboral de persones en risc d’exclusió en diversos punts del Mediterrani.


L’àrea de compostatge de Torre d’en Dolça, a Vila-Seca, ha presentat aquest dijous els seus resultats en el marc de la conferència final del projecte europeu SIRCLES. Des de la seva posada en marxa, al maig de 2022, fins al dia d’avui, ja s’han recuperat 27 tones de restes orgàniques, que han donat com a resultat 7 tones de compost classe A d’ús genèric. L’estacionalitat turística de la zona es fa patent en les quantitats aportades, que varien de 300 kg/setmana a l’hivern fins al doble en temporada d'estiu. El compost obtingut té com a destí l’hort social de Càritas, així com l'ajuntament de Vila-seca, que cedeix el terreny a la Planta.

Residus{"name":"2023/07/10/16/02/a1380b5b-d40b-45e7-948d-c37c4abc4b1f.jpeg","author":"Residus","type":"0","location":"0","weight":567188}

A Catalunya, el Projecte SIRCLES ha format 24 persones en matèria de compostatge, de les què 12 han estat contractades i treballen actualment a la Planta d’en Dolça, gestionada per Formació i Treball, Empresa d’Inserció.

El projecte ja s'ha replicat al Complex Educacional de Tarragona, on s’hi ha instal·lat una àrea de 5 compostadors, que aviat començarà a funcionar, amb la voluntat de ser inspiració per a la creació d’altres Plantes de Compostatge a la zona.

Un projecte d’abast internacional

SIRCLES és un projecte que explora noves oportunitats d’ocupació adreçades a col·lectius en situació de vulnerabilitat aplicant un model d’economia circular en l’àmbit del compostatge. Hi col·laboren un total de 10 socis de 7 països diferents, on es treballa per crear nous projectes pilot d’àrees de compostatge o millorar-ne les existents.

El projecte va dirigit específicament als joves sense estudis ni feina i dones a l’atur, de manera que alhora que se’ls ofereixen noves oportunitats es potencia una millor gestió dels residus orgànics en els diferents països participants. És per això que el projecte està format per entitats d’inclusió social, organitzacions de la societat civil, experts en gestió de residus orgànics, sectors públics i privats de Catalunya, Grècia, Itàlia, Jordània, Líban, Palestina i Tunísia.

El projecte SIRCLES té un abast de tota la Mediterrània, i és que, a més del de Vila-seca, s’estan duent a terme quatre projectes pilot a l’illa d’Andros (Grècia), Bizerta (Tunísia), Biblos (Líban) i Aqaba (Jordània); d’altra banda, a la Pulla (Itàlia) i a Ramallah (Palestina) s’està millorant l’efectivitat de plantes ja existents dins del marc de la mateixa iniciativa.

SIRCLES, finançat per ENI CBC MED, es va iniciar al 2021 i ha tingut una durada de dos anys, amb la vocació de ser inspiració i objecte de rèplica.

3  

Imatges

Residus

Residus 567188

Residus

Residus 100302

Residus

Residus 14278320

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined