La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, dona la benvinguda a les persones representants dels països socis procedents de Grècia, Itàlia, Espanya, Jordània, Líban, Palestina i Tunísia


INTERNISA{"name":"2023/07/11/10/43/6819eef9-915d-4ce1-8f3b-ad525310a103.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":1442756}

Els dies 11 i 12 de juliol té lloc la 7a trobada de treball dels països socis del programa europeu INTERNISA, que es va iniciar el 2020 amb l’objectiu de la inserció laboral de les dones joves mitjançant la millora de les seves competències digitals. Durant aquests tres anys, des de Catalunya s’ha elaborat una diagnosi per detectar necessitats, s’han fet una més d’una trentena de tallers formatius arreu del territori, s’han posat en marxa quatre punts d’informació INTERNISA, s’ha testat un projecte pilot vinculat a la Ruta del Cister i, finalment, s’ha organitzat una Fira d’ocupació.

L’objectiu d’aquesta trobada, la darrera del programa INTERNISA, és establir els mecanismes per donar continuïtat al programa i assegurar la seva sostenibilitat els cinc anys vinents. També es preveu fer seguiment de les formacions impulsades per cada país, de les accions per millorar l’ocupabilitat de les dones joves i de les estratègies de comunicació. “Des de fa molts mesos treballem en aquest projecte INTERNISA perquè vam valorar positivament la participació de Catalunya, per oferir formacions i eines per ajudar a aquestes dones joves a inserir-se en el món laboral” destaca directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós Barrés.

Quatre punts d’informació INTERNISA

Durant la tardor de 2022, l’Agència Catalana de la Joventut va posar en marxa quatre punts d’informació INTERNISA, un a Barcelona i tres més vinculats a la Ruta del Cister. Concretament, la mesura contempla un espai d’assessorament per a dones joves que cerquen feina i també un dispositiu des del qual les sol·licitants es poden inscriure a la plataforma INTERNISA, creada per fer casar oferta i demanda. Aquests punts estan ubicats físicament a l’Oficina Jove de Calàbria (Barcelona), a les oficines joves (OJ) situades a Valls (Alt Camp) i Montblanc (Conca de Barberà) i a l’Oficina Jove de l’Urgell (Tàrrega).

Fira d’Ocupació

Un dels moments clau del programa INTERNISA ha estat la celebració de la Fira d’Ocupació Dones i Empresa el 8 de març a Tàrrega, amb el suport de la Xarxa per a l’Ocupació de l’Urgell (XOU). 12 empreses de la comarca i 100 dones joves es van donar cita per, en primer lloc, aprendre la tècnica per fer entrevistes ràpides (speed-networking) i explicar el currículum en dos minuts, respectivament. A continuació, les empreses van entrevistar in situ les diferents candidates, amb l’objectiu de facilitar la contracció del màxim nombre de dones joves a curt i mitjà termini.

50 joves, 30 empreses i 170 professionals formades en e-turisme

En una primera fase, el 2021, l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) va formar un total de 50 joves i 30 empreses en e-turisme amb l’objectiu de millorar les seves competències digitals. Aquestes formacions es van fer extensives al sector públic. En total, 170 professionals de diferents perfils –com ara dinamitzadores cíviques, referents d’ocupació juvenil, tècniques d’orientació laboral o de joventut- van fer una formació de 30 hores sobre gestió emocional i món digital amb l’objectiu de promoure la inserció laboral del col·lectiu de joves migrats.

Aquest programa té l’objectiu de reduir l’atur de dones i joves a la Mediterrània tot proporcionant competències digitals i facilitant l’accés al món laboral en els sectors agroalimentari, tèxtil, turístic i financer. Aquest projecte europeu –que disposa d’un pressupost global de 3,8 milions d’euros- compta amb la participació de Grècia, Itàlia, Espanya, Jordània, Líban, Palestina i Tunísia. 


Més informació, notícies i vídeos al web:

Programa europeu INTERNISA. Departament de Drets Socials (gencat.cat)

1  

Imatges

INTERNISA

INTERNISA 6574939