- En acabar el concert de demà, gairebé 4.000 persones, joves especialment, hauran gaudit, de forma gratuïta, amb les propostes de Flaixbac, Europa FM, Els 40 Catalunya i RAC 105
- Amb motiu del concert de Mariona Escoda i Portobello, proposat per RAC 105, Palau Robert oferirà, per primera vegada, la possibilitat de comptar amb motxilles vibratòries amb bucle magnètic, uns dispositius que permeten a les persones sordes gaudir de la música, eliminant així barreres de comunicació, informació i accés a la cultura.
En la seva valoració de l’edició d’enguany del Clotilde Fest, i a l’espera del concert de cloenda, la directora general de Difusió, Eva Pomares, ha subratllat la seva “satisfacció de l'èxit de públic d'aquest Clotilde, perquè hem complert l'objectiu d'organitzar un cicle de concerts que impulsa i divulga la música catalana i en català, específicament entre el públic més jove, tot incorporant grups i artistes que els són referents”. Pomares també ha agraït “el patrocini de Damm, la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut -Carnet Jove i la bona predisposició de les quatre emissores que hi han apostat"
Mariona Escoda
Nascuda el 2001, ha estat vinculada al món de la música des dels 5 anys formant-se en cant clàssic, cant modern, violí i piano. Recentment, ha obtingut el certificat en els nivells 1 i 2 d'Estill Voice Training (Voice Craft) amb Viv Manning. Actualment compagina els concerts amb els seus estudis universitaris en logopèdia i la formació en cant.
Als 7 anys va començar a estudiar violí i música, als 12 ja actuava com a cantant solista i violinista en grups musicals, i als 13 va guanyar el concurs de cant «Nadales Tolmos» a nivell dels Països Catalans.
Amb 16 anys es va introduir en el món del teatre musical a nivell nacional, i als 17 en concerts de gran format com «Mamapop» a Lleida i Andorra. Ha cantat en diverses gales, actes benèfics i concerts a veu i piano arreu del territori català. També ha posat la seva veu en l'actual i oficial «Himne de la Colla Vella dels Xiquets de Valls» i en el documental «The stone circle» produït als Estats Units.
El 2020 publica el seu primer single «8 de Març» composat amb motiu del Dia internacional de la Dona, amb la lletra de l'escriptora i poetessa Maria-Mercè Marçal. El dia següent de publicar-se «8 de Març», l'àudio va tancar el programa MÉS 324 de TV3 presentat per Xavier Graset.
Amb 20 anys publica el seu primer treball discogràfic "Tal com havia de ser".
Un EP d'estil pop-rock que desprèn influències de la seva experiència en teatre musical. Una proposta innovadora i exquisida que val la pena escoltar.
Darrerament, ha sigut una dels 16 concursants que han participat en el talent show televisiu de TV3 "Eufòria". S'ha convertit en l'aclamada guanyadora, sent l’única concursant que va arribar invicta a la final sense estar nominada cap gal·la gràcies al suport de les votacions del jurat i l'audiència. El programa li va donar l'oportunitat de poder fer dos concerts al Palau Sant Jordi al costat dels seus companys de programa.
L'heu pogut sentir també cantant al costat de Miki Núñez a "Llums de mitjanit", la cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya Ràdio.
A més també ha tingut l'honor de cantar junt amb Josep Lluís Carreres en el concert de Perelada la nit on el tenor va rebre la Medalla D'Honor del Festival.
Ara, comença una nova etapa amb la publicació del seu primer senzill "Et deixo la mà", una cançó empoderadora, amb força i potència, on el seu principal significat té a veure amb l'evolució de la Mariona com a artista i dona. Aquest serà el tret de sortida d'un àlbum que veurà la llum al març i que es presentarà el 16 d'abril a la Sala Paral·lel 62 (Antiga Sala Barts).
Porto Bello
Porto Bello neix a Altafulla a finals de 2015 fruit de l'il.lusió dels germans Tonet Blàzquez (veu principal) i Joanet Blàzquez (bateria a Buhos). Aprofiten tot l'any 2016 per a enregistrar el seu primer disc (Basat en fets reals, Musica Global) als estudis Can Pardaler produits per David Rosell (premi enderrock al millor productor 2019). Col.laboren en aquest mateix Alguer Miquel (Txarango), Guillem Solé (Buhos) i el mateix David Rosell.
Es dónen a coneixer amb la cançó ''Hem nascut castellers'' que compta ja amb 140.000 visites a Youtube. Arrenquen la seva primera gira al 2017 fent més de 70 concerts per llocs tant emblemàtics com Plaça de la font (Tarragona), Acampada Jove, Barraques de Sitges, carnaval de Solsona i telonejen a grups de pes com Els Catarres, Txarango, Dr. Prats, Buhos i la Pegatina.
Aquell mateix any guanyen el Premi Enderrock al millor artista revelació.
L'any 2019 Porto Bello torna a la càrrega publicant el seu segon àlbum (L'ull de la tempesta, Música Global) amb el seu primer senzill ''Fet d'amor''. Aquesta vegada però, recolzats per una campanya radiofònica i televisiva que fan de Porto Bello el tercer grup més radiat de Catalunya només per darrere d'Oques Grasses i la Rosalia. Un segon disc amb una potent posada en escena on guanya importància l'electrònica. Aquesta vegada col·laboren Mark-e (Dr. Prats) i Guillem Solé (Buhos).
Només en el primer any de gira Porto Bello ofereix més de 70 concerts arreu de l'estat, Andorra i la comunitat valenciana, incloent grans places i festivals com Lo riu sona, Festival de la rumba (Tossa de mar), Festivern (València), Barraques de Reus, Barraques de Sitges, Carnaval de Vilanova, Arts d'estiu i Festes de la Mercè.
Aquest mateix any guanyen el premi Disc Català de l'any de Ràdio 4 (rtve) i el premi Enderrock al millor directe del 2019.
La Llei Universal (2020): Porto Bello l'ha creada per a tots aquells que li fan pessigolles a les pors, que estimen com si no hi hagués un ahir, que mosseguen el cul a la tristor i li treuen la llengua al destí.
Els altafullencs es tanquen a l'estudi i aprofiten el confinament per a experimentar i jugar amb nous sons. L'objectiu és trobar una fórmula innovadora de fer vibrar el públic allunyant-se del mestissatge. L'equilibri entre la música purament electrònica (Dj's) i el pop català actual és el resultat.
Una nova fórmula mai utilitzada abans a Catalunya capaç de fer-nos somiar, imaginar, relaxar-nos amb melodies i ritmes flotants que d'un moment a l'altre es transformen portant-nos a saltar en massa amb els braços enlaire gràcies a les bases que Porto Bello ha treballat colze a colze amb dj's productors de EDM (Electronic Dance Music) també produït per David Rosell.
''Que cap repte és massa gran si el desig és infinit'' - La llei universal. Porto Bello arrenca el 2023 amb "Cantar-te", el nou single que constitueix el primer avançament del seu quart disc.
La banda aposta per una fusió de ritmes llatins, rumba i pop en una cançó que narra l'amor des del bon humor que els caracteritza. Amb una lletra fresca i enganxosa, Porto Bello descriuen la fase inicial de l'enamorament, quan no pots deixar de pensar en aquesta persona especial i et preguntes com has arribat fins aquí.
Un tema amb què ballar, cantar i gaudir de l'amor i que arriba acompanyat del seu propi videoclip.
Com sempre, l’entrada al concert és gratuïta, i també com sempre al Clotilde Fest, cal invitació per accedir-hi.