. Durant la reunió s’han analitzat els últims deu feminicidis que han tingut lloc a tot l’Estat amb l’objectiu d’avaluar les accions policials dutes a terme en cadascun del casos

. Des de principis d’any, a Catalunya s’han registrat 6 assassinats de dones en l’àmbit de la parella. Avui, els Mossos d’Esquadra han explicat les circumstàncies dels tres darrers

. Les sis dones assassinades a Catalunya convivien amb l’homicida en el moment de la mort. Cap d’elles havia denunciat el seu agressor amb anterioritat

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, l’Ertzaintza i la Policia Foral de Navarra, han participat aquest matí en una reunió amb els màxims responsables de l’Àrea de Violència de Gènere del Ministeri d’Interior per analitzar els 10 darrers feminicidis en l’àmbit de la parella que s’han registrat a tot l’Estat des de que aquest òrgan es va reunir el passat 26 de maig.

Per part dels Mossos d’Esquadra hi han participat el cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, el comissari Ramon Chacon i la portaveu i cap de l’Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana, la inspectora Montserrat Escudé..

El grup de treball policial ha analitzat cadascun dels deu assassinats masclistes en l’àmbit de la parella comesos des del 26 de maig, dels quals tres van succeir a Catalunya (Cornellà, Hospitalet de Llobregat i Salou). La delegació de Mossos encapçalada pel comissari Ramon Chacon i la inspectora Montse Escudé, han exposat tota la informació relacionada amb els tres darrers feminicidis,les circumstàncies en què es van produir i el perfil de les víctimes i homicides.

Des de principis d’any fins ara a Catalunya, s’han registrat sis assassinats per violència masclista en l’àmbit de la parella. Les víctimes tenien entre 37 i 42 anys i totes convivien amb el presumpte homicida en el moment de la mort. Sis van ser assassinades al seu domicili i tres d’elles tenien fills menors d’edat (una en tenia cinc). Cap de les dones assassinades havia denunciat amb anterioritat el seu agressor. El seu entorn tampoc havia comunicat a la policia cap informació que estigués relacionada amb un possible situació de maltractaments en l’àmbit de la parella.

Pel que fa als homicides, tots sis van quedar detinguts com a presumptes autors de l’assassinat de les seves parelles i tenien entre 35 i 45 anys. Cap d’ells tenia antecedents per violència masclista en l’àmbit de la parella en relacions anteriors.

La reunió d’avui, que s’ha celebrat de manera telemàtica, té lloc en el marc de la Taula d’Avaluació i Seguiment dels Casos Letals de Violència de Gènere creada el gener d’enguany i compta amb participació dels cossos i forces de seguretat per fer un seguiment dels feminicidis comesos a l’Estat. L’objectiu és dur a terme propostes de millora encaminades a reforçar la prevenció en els crims per violència de gènere i posar en comú les accions policials dutes a terme en cadascun dels casos. La reunió d’avui és la cinquena que es convoca des de que el mes de gener d’enguany es va constituir aquest òrgan per analitzar cadascun dels assassinats en l’àmbit de la parella comesos al llarg del 2022.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 11 de juliol de 2023

1  

Imatges

cme

cme 740857